Fijn Gezond
Image default
Diensten

Podotherapie kan helpen bij verschillende pijnklachten

Ieder jaar loop je als mens duizenden, zo niet miljoenen, stappen. Of je nu snel loopt, langzaam loopt, of rent of springt, je hebt je voeten, enkels en knieën nodig om deze bewegingen uit te voeren. Bewegingen als lopen of springen zijn bewegingen die je van kleins af aan al leert. Je hoeft dus niet na te denken over het uitvoeren van deze bewegingen. Wanneer je pijnklachten ervaart bij het uitvoeren van deze bewegingen wordt het een ander verhaal, aldus podotherapie Zaanstad. Wanneer je pijnklachten ervaart bij het lopen of springen is het belangrijk om contact op te nemen met een podotherapeut. Deze podotherapeut kan je helpen om snel weer van de pijnklachten af te komen en nieuwe pijnklachten in de toekomst te voorkomen. Ben je benieuwd wat een podotherapeut allemaal doet? Podotherapie Zaanstad legt het hieronder graag aan je uit.

Wat zijn de werkzaamheden van een podotherapeut?

Volgens podotherapeut Zaanstad zijn de werkzaamheden van een podotherapeut zeer divers. Een podotherapeut is iemand met en gedegen medische kennis waarbij de specialisatie ligt bij de onderste ledematen, zoals enkels, knieën en voeten. De ervaren therapeuten van podotherapie Zaanstad leggen uit dat hun dagelijkse werkzaamheden voornamelijk bestaan uit het tapen van enkels en voeten, het uitvoeren en uitleggen van spierversterkende oefeningen en het aanmeten van steunzolen en op maat gemaakt schoeisel. Zeker deze laatste activiteiten, het aanmeten van steunzolen en aangepast schoeisel is belangrijk omdat de meeste klachten aan voeten en knieën voortkomen uit een verkeerde stand of een verkeerd looppatroon. Bij podotherapie Zaanstad helpen ze je graag van de klachten af te komen en zorgen ze ervoor dat de klachten niet terugkomen. Het pakket aan werkzaamheden van een podotherapeut is volgens podotherapie Zaanstad dus zeer divers. Wil je weten welke mogelijkheden er allemaal zijn? Dan nodigt podotherapie Zaanstad je graag uit om vrijblijvend contact te maken. Zij nemen graag een eerste intake met je af en bekijken waar de klachten vandaan komen.

Hoe ziet een behandeling bij podotherapie Zaanstad eruit?

Volgens de podotherapeuten bij podotherapie Zaanstad begint elke behandeling met een uitgebreide intake. Tijdens deze intake worden de klachten in beeld gebracht en wordt gekeken waar de oorzaken van de klachten gelegen zijn. Verder wordt er gekeken naar de mogelijkheden die er zijn om de klachten te behandelen. Na deze uitgebreide intake wordt er een behandelplan opgesteld die met de cliënt besproken wordt. Deze samenspraak tussen cliënt en therapeut is belangrijk om een goede behandeling te kunnen starten en te kunnen afmaken. De behandeling kan bestaan uit spier verstevigende oefeningen, het aanmeten van medisch tape of het aanmeten van speciaal schoeisel die een eventueel scheefstand van de voeten of knieën corrigeert. Twijfel je over de mogelijkheden? Neem dan zeker vrijblijvend en laagdrempelig contact op met podotherapie Zaanstad. Deze enthousiaste therapeuten nemen graag de tijd om je vertellen over de mogelijkheden en de oplossingen die er zijn voor het laten afnemen van je klachten. Pijnvrij kunnen lopen en bewegen is belangrijk. Dus ervaar je klachten aan voeten, knieën, enkels of de lage rug? Dan staan de therapeuten van podotherapie Zaanstad zeker voor je klaar.