Fijn Gezond
Image default
Diensten

VGZ collectiviteitskorting

In Nederland is elke inwoner verplicht vanaf 18 jaar verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Dit is de enige verzekering die echt verplicht is. U heeft echter wel keuzevrijheid bij het afsluiten van deze verzekering. De zorgverzekering bestaat namelijk uit de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Alleen de basisverzekering is in Nederland verplicht. U kunt deze bij alle erkende zorgverzekeraars in Nederland afsluiten. Bovendien kunt u de premie ook nog verlagen door uw eigen risico op te hogen. Het standaard eigen risico ligt nu ruim boven de €350.

 

Maakt u bijna nooit gebruikt van dit eigen risico? In dat geval kunt u deze verhogen en dan gaat de premie vervolgens omlaag. Dit kan overigens wel riskant zijn, want een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt ook een VGZ collectiviteitskorting afsluiten. Als u een collectieve verzekering via uw werkgever afsluit bij VGZ, dan profiteert u van verschillende voordelen. In dit artikel bespreken wij de belangrijkste voordelen van de VGZ collectiviteitskorting.

 

Uw hele gezin kan gebruikmaken van de korting

Een belangrijk voordeel van de VGZ collectiviteitskorting is dat uw hele gezin er gebruik van kan maken. Jullie krijgen gezamenlijk dan een aanzienlijke maandelijkse korting. Het gaat dan wel om een collectiviteitsverzekering van uw werkgever. Uw werkgever moet dus bij VGZ zijn aangesloten, anders kunt u geen gebruikmaken van de verzekering.

 

Extra vergoedingen voor fysiotherapie en mondzorg

Moet u regelmatig naar de fysiotherapeut? Sommige mensen moeten daar vaak heen. Misschien heeft u namelijk chronische klachten. Het kan ook zijn dat u een fanatieke sporter bent en die lopen meer risico op een blessure. Bij een aanvullende verzekering voor de fysiotherapie krijgt u bij VGZ een extra vergoeding. Dit geldt overigens niet alleen voor de fysiotherapie, maar ook voor de mondzorg. Heeft u regelmatig problemen met uw gebit? Dan bent u ongetwijfeld bewust van de hoge kosten van een tandartsbezoek. Bij deze verzekering kunt u daar ook extra vergoedingen voor krijgen.

 

Extra’s voor een gezonde leefstijl

VGZ promoot een gezonde leefstijl. Een gezonde levensstijl is om meerdere redenen voordelig. In de eerste plaats reduceert u daarmee de kans op ziektes. Tegelijkertijd zit u lekkerder in uw vel. Het kan namelijk mentale problemen voorkomen en oplossen. Daarbij kunt u denken aan stress en een burn-out. Dit zijn tegenwoordig veelvoorkomende Westerse ziektes. VGZ promoot een gezonde leefstijl en met de VGZ collectiviteitsverzekering krijgt u dan ook extra’s.