Fijn Gezond
Image default
Diensten

Massagemiddel kiezen

Het kiezen van het juiste massagemiddel, zoals een massage creme of gel, voor klanten hangt af van hun eigen behoeften, de massagetechniek die u gebruikt en andere factoren. Massage cremes en gels zijn beide populaire producten die veel te bieden hebben, maar hun eigenschappen en gebruik zijn op veel belangrijke manieren verschillend. Als u de voor- en nadelen van crème versus gel begrijpt, kunt u uw cliënten meer op maat gemaakte therapieën bieden. Elke therapeut heeft zijn eigen voorkeuren en er zijn tegenwoordig veel opties. Goed kijken naar ingrediënten is ook belangrijk, bijvoorbeeld om producten te vermijden met ingrediënten of additieven van lage kwaliteit.

Massage creme

Crèmes kunnen worden gekocht die al gemengd zijn met essentiële oliën, of de therapeut kan essentiële oliën toevoegen aan een gewone basiscrème en kleine hoeveelheden mengen als dat nodig is. U kunt crèmes combineren met essentiële oliën op basis van de behoeften van uw klanten. Omdat crèmes goed samengaan met essentiële oliën, zijn ze een goede manier om aromatherapie in een sessie op te nemen. Gels hebben doorgaans meer specifieke toepassingen en vermengen zich ook niet met essentiële oliën. Crèmes zijn gladder dan gels, waardoor ze beter dan gels over de huid glijden en algemene ontspanning voor het lichaam bieden.

Massage gel

Het voordeel van massagegels is dat massagetherapeuten vanwege hun waterige huidskleur sneller kunnen masseren, waardoor er meer wrijving en warmte ontstaat. Een ander voordeel is dat gels je niet hetzelfde vettige gevoel geven als sommige oliën. Omdat de meeste gels vlekvrij zijn, beschermen ze kleding en lakens. In tegenstelling tot crèmes missen ze een romige consistentie en hebben ze meestal geen hydraterende eigenschappen. Voor massages van het hele lichaam en sessies waarbij vochtinbrengende producten nodig zijn, zijn crèmes waarschijnlijk beter dan gels. De spierverslappende eigenschappen van gels maken gels echter een populair product bij veel klanten.