Fijn Gezond
Image default
Onderwijs

Wat behandelen sportmassage therapeuten?

Om sportmassage therapeut te worden moet de opleiding sportmassage gevolgd worden. Sportmassage therapie is een massage waarbij technieken zoals hydrotherapie en krachttraining worden gebruikt om specifieke doelen te bereiken. Deze methode omvat gerichte druk die wordt gebruikt om de diepere weefsels van de wervelkolom en andere gewrichten te bereiken. Een sportmassage therapeut benadert de probleemplekken door druk uit te oefenen op de spieren. Daarom opent dit kanalen voor de bloedstroom en versterkt het de spier. Een verhoogde bloedcirculatie geneest de opbouw van melkzuur. Als sportmasseur moet u de unieke behoefte van uw cliënt herkennen volgens het lichaamstype en de specificatie van de sport.

Hoe werkt sportmassage?

Een manier om spierherstel na de training te stimuleren is met sportmassage. Sportmassage helpt om eventuele opgebouwde spanning en melkzuur in de overbelaste spieren los te laten, zodat bloed en zuurstof naar de spier kunnen terugkeren en spierherstel effectief kunnen bevorderen. Experts hebben het belang en de effectiviteit van massagetherapie erkend. Sportmassage werkt door druk uit te oefenen op de beschadigde spieren. Door druk uit te oefenen op de zachte weefsels die onderhevig zijn aan ontsteking. Door aan de spier te werken, neemt de bloedcirculatie op de spier toe en vermindert de pijn en het ongemak. De sportmasseur kan deze soorten pijn navigeren en verhelpen.

Soorten behandelingen

●       Pre-evenement: Dit is het type massage dat wordt gegeven voorafgaand aan een evenement met intense fysieke activiteiten. Het conditioneert het lichaam van de atleet om topprestaties te bereiken.

●       Post evenement: Dit type massage wordt gegeven na intensieve sessies van fysieke activiteit. Dit bevordert de genezing en het herstel van de intense werkbelasting.

●       Herstellend: Herstellende massage is tijdens de training om atleten in staat te stellen met grotere intensiteit te trainen zonder veel risico op blessures. Deze massage wordt gedaan om te herstellen van eerdere soorten die iemand mogelijk heeft geleden.

●       Revalidatie: Dit type massage kan op elk moment worden toegepast om atleten te herbeleven van pijn en ontsteking door een blessure. Het doel is om de bloedsomloop te vergroten en de genezing te versnellen.