Fijn Gezond
Image default
Onderwijs

Dansen in kunsteducatie

Kunsteducatie of kunstonderwijs wordt vaak gezien als iets waar het alleen maar draait om tekenen, schilderen of beeldhouwen. Letterlijk de dingen die te maken hebben met het maken van kunst doormiddel van schilderingen. Alleen is dat zeker niet waar, er hoort nog veel meer bij kunsteducatie. Meer dan veel mensen denken. Zo hoort het bespelen van een muziekinstrument, of het maken van een nummer er ook bij. Ook de online media het maken van online content hoort hierbij. Je kan dus zeggen dat het veel breder is dan de meeste mensen denken. Eén van de meest vergeten onderdelen van kunsteducatie is dansen, ook dansen is een vorm van kunst. Of het nu gaat om HipHop, ballet, of streetdance alles hoort erbij. De manier van bewegen op de muziek is iets wat men ook beschouwd als een vorm van kunst, en gelijk hebben ze!

Dansen in kunsteducatie

Dansles is niet echt iets wat je snel geeft op een school. Er zijn eigenlijk genoeg redenen waarom scholen het geen goed idee vinden. Als je kijkt naar gymles dan loopt iedereen in dezelfde outfit, zodat iedereen zich comfortabel voelt. Dansen is toch iets waarbij sommige meer dan anderen, uit hun ‘comfortzone’ moeten stappen. Niet iedereen is hier altijd een fan van, al helemaal niet als je kijkt naar de leeftijdscategorie die op middel en basisscholen is. Wel worden er zo af en toe workshops gegeven voor danslessen. Jongeren en kinderen kunnen dan zelf kiezen of ze het wel of niet willen. Meestal krijg je dan alleen de jongeren en kinderen in de danslessen die het daadwerkelijk leuk en interessant vinden. Je zou dan dus ook minder veel ruzies, of pesterijen krijgen. Ook creëer je op deze manier een leukere groep om de workshops aan te geven.

Workshop dansles

Dansen is een vorm van kunst die vaak over het hoofd wordt gezien, maar het is wel iets waar veel mensen interesse in hebben. Zo zijn het vaak de meiden die dit vooral heel erg leuk vinden. En gelijk hebben ze, want een dansworkshop is een manier om veel zelfvertrouwen uit te halen. Vooral als je dan dansworkshops geeft die wordt gegeven door een professional die weet waar die mee bezig is, en weet hoe het is.

https://www.grotebroer.nl