Fijn Gezond
Image default
Voeding

Dieet met chocolade als uitgangspunt

Echte chocoladefans kunnen geen dag zonder chocolade. In januari, de maand van de goede voornemens, kun je er niet omheen. Chocolade wordt vermeden in de hoop dat de weegschaal vriendelijker zal zijn. Maar er is hoop: afvallen met chocolade.

Afvallen in een goed humeur

Wat de mentale kant betreft, kan het eten van chocolade u helpen gewicht te verliezen. Cacao bevat grote hoeveelheden polyfenolen, en studies hebben aangetoond dat het, zolang je het regelmatig consumeert, stress verlicht, je humeur verbetert en je extra energie geeft.

Chocoladevrije diëten zijn onrealistisch

Een chocolade dieet werd bedacht door schrijfster Sally Ann Volk. Het uitgangspunt van het chocoladedieet is dat het volledig schrappen van chocolade uit het dieet onrealistisch en zelfs mogelijk schadelijk is. Natuurlijk zijn wij (chocolade) het daar roerend mee eens. Volgens Volk zorgen diëten die chocolade verbieden er alleen maar voor dat je er meer naar gaat verlangen. Als gevolg daarvan grijpen mensen vaak naar de chocolade en breken hun dieet af.

Pure chocolade-eters hebben een lage body mass index

Eet chocolade en val af Het klinkt ongeloofwaardig, maar er zit een kern van waarheid in. Onderzoekers van de Universiteit van Californië (VS) ontdekten dat de body mass index (BMI) van pure chocolade-eters lager was dan die van anderen. In een onderzoek bij 1000 mensen met een gemiddelde leeftijd van 57 jaar, ontdekten zij dat degenen die gemiddeld twee keer per week chocolade aten en drie tot vier keer per week sportten, de laagste BMI hadden. Degenen die minder chocolade aten en meer bewogen, hadden een hoger BMI. Het geheim lijkt te liggen in de metabolische werking die wordt versterkt door het eten van pure chocolade.

https://darqmaastricht.com/product-categorie/bonbons/