Fijn Gezond
Image default
Diensten

Wanneer wordt fysiotherapie toegepast?

Fysiotherapie IJsselstein kan nuttig zijn voor mensen van alle leeftijden met een breed scala aan gezondheidsproblemen, waaronder problemen met de:

●       botten, gewrichten en weke delen – zoals rugpijn, nekpijn, schouderpijn en sportblessures

●       hersenen of zenuwstelsel – zoals bewegingsproblemen als gevolg van een beroerte, multiple sclerose (MS) of de ziekte van Parkinson

●       hart en bloedsomloop – zoals revalidatie na een hartaanval

●       longen en ademhaling – zoals chronische obstructieve longziekte (COPD) en cystische fibrose

Fysiotherapie kan uw fysieke activiteit verbeteren en u helpen om verdere blessures te voorkomen. Fysiotherapie wordt gegeven door speciaal opgeleide en gereguleerde beoefenaars, fysiotherapeuten genaamd.

Het doel van fysiotherapie

Fysiotherapie is een vorm van behandeling gebaseerd op de studie van fysiologie, neurowetenschappen en anatomie. Het doel is eenvoudig: het herstellen van de goede functie van uw lichaam, u helpen uw normale activiteiten weer op te pakken en het risico op verder letsel te verminderen. In tegenstelling tot andere takken van geneeskunde, die de neiging hebben om te vertrouwen op medicijnen en chirurgie om verwondingen en ziekten te behandelen, gebruikt fysiotherapie fysieke methoden zoals massage, beweging en lichaamsbeweging. Fysiotherapie kan worden gebruikt om een specifieke blessure te behandelen, of het kan worden toegepast om uw algemeen welzijn te verbeteren.

Bewegingen

Fysiotherapeuten raden gewoonlijk beweging en lichaamsbeweging aan om uw mobiliteit en functie te helpen verbeteren. Dit kan zijn:

●       oefeningen die zijn ontworpen om beweging en kracht in een specifiek deel van het lichaam te verbeteren

●       activiteiten waarbij u uw hele lichaam moet bewegen, zoals wandelen of zwemmen

●       oefeningen uitgevoerd in warm, ondiep water (hydrotherapie of watertherapie) – het water kan helpen ontspannen en de spieren en gewrichten ondersteunen, terwijl het weerstand biedt om u geleidelijk sterker te maken

●       advies en oefeningen om u te helpen uw fysieke activiteit te verhogen of te behouden

●       het verstrekken van mobiliteitshulpmiddelen, zoals krukken of een wandelstok om u te helpen zich te verplaatsen