Fijn Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Hoe kun je insulineresistentie symptomen te verminderen in slechts een paar weken? 5 tips.

Er is een groeiende trend van mensen die worstelen met symptomen van insulineresistentie. De hoofdoorzaak hiervan is niet het kunnen afvallen, maar de manier waarop je eet. Veel mensen denken dat ze een ton voedsel moeten eten om gewicht te verliezen, terwijl het in feite niet zo moeilijk is om gewicht te verliezen als je een aantal eenvoudige stappen volgt. Hier zijn 5 tips die je zullen helpen om de symptomen van insulineresistentie in slechts een paar weken te verminderen.

 

1. Eet minder bewerkte voedingsmiddelen en meer volle voedingsmiddelen

Bewerkte voedingsmiddelen bevatten veel suiker en calorieën, waardoor uw lichaam meer vet kan opslaan. Probeer in plaats van bewerkte voedingsmiddelen meer fruit, groenten, volle granen en magere zuivelproducten te eten. Dit soort voedsel zal u helpen gewicht te verliezen zonder veel aan te komen en symptomen van insulineresistentie te verminderen.

 

2. Neem meer lichaamsbeweging

 

Als u probeert af te vallen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u voldoende beweegt. Te veel beweging kan namelijk leiden tot problemen met uw hart en bloeddruk. De American Dietetic Association (ADA) raadt zelfs minstens 30 minuten lichaamsbeweging per dag aan. Maar hoe zit het als u geen tijd heeft voor een volledige workout? U kunt nog steeds afvallen door een vorm van regelmatige lichaamsbeweging. Zorg er gewoon voor dat de activiteit gezond is en past in uw dagelijkse routine.

 

Volg een gezond dieet

. Eet een gezond dieet dat bij uw levensstijl past. Zorg ervoor dat u fruit, groenten, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten in uw maaltijden verwerkt. Deze voedingsmiddelen zullen u helpen gewicht te verliezen en uw algehele gezondheid te verbeteren. Gezond afvallen zonder dieet is de beste manier. 

 

Vermijd suiker en koolhydraten

Koolhydraten zijn een van de belangrijkste oorzaken van insulineresistentie. Als je probeert af te vallen, is het belangrijk om je koolhydraatinname zo veel mogelijk te beperken. Dit kun je doen door koolhydraatarm te eten of door een dieet te volgen dat veel eiwitten en gezonde vetten bevat. Hier lees je hoeveel koolhydraten je mag eten bij een koolhydraatarm dieet.

Beperk uw inname van zuivelproducten

Zuivelproducten zijn een groot deel van het probleem voor mensen die worstelen met insulineresistentie. Talrijke studies hebben aangetoond dat zuivelproducten het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 verhogen. Bovendien veroorzaken ze andere problemen zoals hoge bloeddruk en hartziekten. Als je moeite hebt om af te vallen, is het belangrijk om je inname van zuivelproducten te beperken.