Fijn Gezond
Image default
Alternatief

Door acupunctuur stoppen met roken

Roken kan erg verslavend zijn, maar dit is slecht voor je gezondheid. Dit weten de meeste mensen nu wel, daarom willen ze stoppen. Het stoppen met roken is niet altijd even makkelijk. Door middel van acupunctuur zal dit een stuk beter gaan. Het heeft namelijk wel veel voordelen als je eenmaal bent gestopt. Je zult minder gezondheidsrisico’s oplopen, een betere conditie, een mooiere huid en een frisser gebit. Ook zul je al het geld dat je hieraan overhoudt kunnen gebruiken voor andere leuke dingen. Wil je stoppen met roken, maar vind je dit lastig? Voor een acupunctuur behandeling kun je terecht bij acupunctuur Amsterdam.

Hoe raak je verslaafd aan roken?

De rookverslaving wordt veroorzaakt door de stof nicotine. Dit is een stof die zowel lichamelijk als geestelijk werkt. Je raakt eraan gewend, dus je gaat er steeds meer van willen. Op het moment dat je stopt met roken, stuurt jouw lichaam een signaal dat het nicotine wil. Dit is de reden dat het stoppen met roken erg moeilijk kan zijn en is de kans op terugval groot. Nicotine is niet alleen de oorzaak van de verslaving. Je geestelijke afhankelijkheid speelt hierin ook een rol. Als het een routine wordt om op een bepaald moment van de dag te roken, kan het moeilijk zijn om van de verslaving af te komen.

Acupunctuur en stoppen met roken

Eerst moet je jezelf de vraag stellen of je wel écht wil stoppen met roken. Het is namelijk belangrijk dat je achter deze beslissing staat. Dit kan namelijk ook het eindresultaat beïnvloeden. Zodra je bent gestopt met roken, moet je er ook zelf hard voor werken om een geslaagd resultaat te krijgen. Op het moment dat je stopt met roken, kun je last krijgen van een aantal dingen, zoals hoofdpijn, slapeloosheid, vermoeidheid en onrust. Deze verschijnselen treden op wanneer je geen behoefte meer hebt aan nicotine. Acupunctuur helpt om deze behoefte nog meer te verlagen en de afkickverschijnselen te laten verminderen.

Wat moet je zelf doen?

Ook na een behandeling acupunctuur vereist stoppen met roken nog steeds goede discipline. Het is belangrijk dat je gemotiveerd bent om er definitief mee te stoppen. Je hebt echter maar 3 behandelingen in een tijd van 4 weken nodig om er mee op te houden. Deze behandelingen kun je doen bij acupunctuur Amstelveen. Nadat je die behandeling hebt gedaan, smaakt de tabak vies en wordt je eigen kracht sterker. Ter ondersteuning kun je gebruik maken van Chinese kruiden. Dit kun je gebruiken om de ontwenningsverschijnselen te remmen.