Fijn Gezond
Image default
Alternatief

Voordelen van holistisch leven

Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn en goede zelfzorg zijn zaken die iedereen in zijn leven zou moeten leren. Holistisch leven gaat over het creëren van een leven dat evenwichtig en duurzaam is. Het gaat om het maken van keuzes die je gezondheid, geluk en welzijn op de lange termijn ondersteunen. Kiezen om holistisch te leven, betekent beslissingen nemen op basis van wat het beste is voor jou als geheel en niet alleen voor een deel van jou.

Gezonder leven

Een holistisch leven zal helpen je dagelijkse stress te verminderen. Stress is een belangrijke oorzaak van ziekte en problemen en een belemmering voor de algehele kwaliteit van leven. Chronische ziekten kunnen moeilijk te behandelen zijn en kunnen op lange termijn ingrijpende gevolgen hebben voor je gezondheid en welzijn. Door je te verdiepen in holistisch leven leer je eenvoudige manieren om deze aandoeningen onder controle te krijgen. Wanneer je holistisch leeft, vergroot je je bewustzijn over je lichaam en geest. Het zal ook helpen de kwaliteit van je slaap te verbeteren, wat zal resulteren in een verhoging van het energieniveau. Tot slot zal het je helpen om mentale helderheid te krijgen om je creativiteit en zelfvertrouwen te vergroten.

Spiritueel bewustzijn verkrijgen

Spiritueel bewustzijn kun je ontwikkelen door te leren geaard, gecentreerd en aanwezig te zijn in het hier en nu. Het is geen religie, maar het kan je helpen een relatie met je eigen spiritualiteit te cultiveren. Spiritueel bewustzijn gaat niet over ergens in geloven. Het gaat erom dat je je bewust bent van je gedachten, gevoelens, acties en hoe deze jezelf en anderen om je heen beïnvloeden. 

Betere relaties

Wanneer je toegewijd bent aan een holistische levensstijl, begin je verantwoordelijkheid te nemen voor je acties. Dit kan ingrijpende gevolgen hebben voor je relaties met anderen, vooral als je gewend was anderen de schuld te geven. Wanneer je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen gedrag en goed luistert naar wat anderen zeggen zonder defensief te reageren, leer je hun standpunt beter te begrijpen. Je krijgt ook meer vertrouwen in je vermogen om jezelf duidelijker uit te drukken zonder boos of defensief te reageren als iemand het niet over alles met je eens is. Een andere manier waarop holistisch leven het nemen van verantwoordelijkheid onze relaties beïnvloedt, is door te leren hoe compromissen werken. Een compromis bereiken is niet altijd gemakkelijk. Soms zijn er onderliggende problemen die ons ervan weerhouden om het ergens over eens te zijn zonder conflict. Als beide partijen bereid zijn elkaar te begrijpen, wordt een compromis sluiten veel gemakkelijker.