Fijn Gezond
Image default
Gezondheid van vrouwen

Op deze manier vindt een echo laten maken plaats

p>Heb je altijd al willen weten hoe een echo laten maken precies in zijn werk gaat? Een echoscopist voert een echo voor je uit door middel van de echografie techniek. Een echo voert een specialist uit door middel van geluidsgolven. Deze golven verplaatsen zich vervolgens door het lichaam. Vervolgens weerkaatsen ze weer op zachte en hardere structuren en vervolgens wordt dit weer vertaald naar de beelden op het scherm. Hierdoor krijg je de contouren van je kleintje te zien en zie je het hartje kloppen.

Een pretecho met een zwart-wit beeld tijdens het laten maken van een 2D echo

Denk je aan een echo, dan denk je waarschijnlijk al snel aan een klassieke 2D echo. Dit is een zwart-wit beeld en is eigenlijk een doorsnede van je kleintje. Tijdens het uitvoeren van de echo krijg je bewegende beelden te zien. De 20-wekenecho en de medische termijnecho zijn ook altijd in het 2D.

Je ziet een drie dimensionaal beeld tijdens een 3D echo

Een 3D echo is eigenlijk opgebouwd uit meerdere 2D-beelden. Vervolgens worden er kleur en diepte toegevoegd, waardoor er een drie dimensionaal beeld ontstaat. Het is daardoor mogelijk dat je je kleintje ziet in perspectief en in kleur. In een gespecialiseerde praktijk, zoals bij Echopraktijk Liva, weet je altijd zeker dat je een haarscherp beeld gaat zien. Erg leuk om dus ook thuis terug te kijken!

Je ziet real-time bewegende beelden tijdens een 4D echo

Ten slotte is er ook een 4D echo. Echopraktijk Liva zorgt ervoor dat je de gelaatsuitdrukkingen van je baby krijgt te zien. Zo kan het zomaar zo zijn dat je je kleintje zit lachen of op de duim aan het zuigen is

https://www.echopraktijkliva.nl/