Fijn Gezond
Image default
Volksgezondheid en veiligheid

Preventieve gezondheidscheck laten uitvoeren

Wil jij lichamelijke ongemakken zo veel als mogelijk voorblijven? Wil je een vinger aan de pols houden als het om jouw gezondheid gaat? Dan zal je blij worden van de mogelijkheid tot het laten uitvoeren van preventief medisch onderzoek. Buiten de gezondheidszorg om kun je preventief medisch onderzoek laten verrichten. Deze preventieve gezondheidscheck is onwijs waardevol. Eventuele aandoeningen of risicofactoren kunnen zo namelijk vroegtijdig worden opgespoord.

Inzicht in jouw algehele gezondheid

Wanneer jij je fit voelt, betekent dat niet automatisch dat je ook gezond bent. Je kunt kampen met bepaalde lichamelijke aandoeningen die (nog) geen lichamelijke ongemakken veroorzaken. Dit soort lichamelijke aandoeningen kunnen erg verraderlijk zijn. Ze kunnen namelijk plotseling wél symptomen gaan geven. En wanneer dat gebeurt, kun je in sommige gevallen al te laat zijn. Het laten uitvoeren van preventief medisch onderzoek is daarom een waardevolle investering in je eigen gezondheid. Kies bij voorkeur voor een total bodyscan. Je vergaart zo inzicht in jouw totale gezondheid. Dit inzicht wordt onder andere verkregen met vijf verschillende MRI scans. Het is vervolgens mogelijk om de bodyscan uit te breiden met andere onderzoeken zoals een cardiologisch onderzoek. Zo kun je echt inzicht in jouw algehele gezondheid krijgen.

Jouw organen duidelijk in beeld

Heb je besloten dat je graag een bodyscan uit wilt laten voeren? Dan moet je voor jezelf nog bepalen welke specifieke bodyscan je wilt laten doen. Er zijn namelijk verschillende pakketten waaruit je kunt kiezen. Elk pakket bestaat weer uit andere medische onderzoeken. Overigens maken de vijf gerichte MRI scans deel uit van elke bodyscan. Dit heeft alles te maken met de hoge effectiviteit van dit radiologische onderzoek. Je kunt met een MRI scan namelijk de te onderzoeken organen haarfijn in beeld brengen. Laat je een MRI scan hoofd uitvoeren? Dan zullen naast de hersenen ook de schedel en de holten zichtbaar zijn. Je kunt met een MRI scan dus heel duidelijk het te onderzoeken lichaamsdeel in beeld brengen.

Belang van preventief medisch onderzoek

Dat het mogelijk is om preventief medisch onderzoek te laten uitvoeren, is heel waardevol. Je gezondheid is onwijs kostbaar. Het is daarom van belang dat je er zuinig op bent. Een gezond en gevarieerd eetpatroon zijn belangrijk. En ook voldoende beweging is essentieel voor een optimale gezondheid. Maar ondanks deze aspecten kun je te maken krijgen met bepaalde lichamelijke aandoeningen. Een vroegtijdige opsporing van risicofactoren is daarom belangrijk. En die opsporing is mogelijk via preventief medisch onderzoek. Wacht dus niet totdat je lichamelijke ongemakken gaat ervaren. Voorkom dat het te laat is en kies voor preventie.