Fijn Gezond
Image default
Fitness

Tips om thuis te sporten

We zijn ons er steeds meer van bewust dat het belangrijk is dat we gezonder leven. Dit geldt niet alleen voor onze voeding, maar ook voor voldoende beweging. Niet voor niets wordt er geadviseerd om dagelijks minimaal 30 minuten te bewegen. Dit kun je op allerlei verschillende manieren doen en is ook nog eens ontzettend leuk. Het is niet alleen gezond voor je lichaam, maar het zorgt er ook voor dat jij je een stuk fitter zult gaan voelen. Om je een idee te geven welke mogelijkheden er allemaal zijn om thuis te sporten, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

 

Zorg voor voldoende ruimte

 

Het is belangrijk dat je zorgt dat je direct aan de slag kunt. Het is namelijk niet heel motiverend wanneer je eerst alles aan de kant moet schuiven, alvorens je pas de halterschijven aan je dumbbells kunt doen. Dit kan namelijk ontzettend demotiverend werken, aangezien je een smoes voor jezelf kunt verzinnen waardoor je deze keer niet hoeft te gaan sporten. Door ervoor te zorgen dat je een volledig ingerichte ruimte hebt, kun je direct aan de slag en staat niets je in de weg om aan de slag te gaan met sporten.

 

De juiste apparatuur


Uiteraard hoef je niet direct allerlei apparatuur te bestellen, met een paar simpele items kun je namelijk al het nodige doen. Dumbbells zijn hier bijvoorbeeld bij uitstek voor geschikt. Zo hoef jij verder alleen maar een paar gewichten te hebben, zodat je je spieren voldoende kunt belasten. Uiteraard hoef je niet direct alle verschillende maten Bumper plates bestellen niet nodig. Vooral wanneer je net begint, is het vaak met een paar lichte schijven al prima om te kunnen trainen. Worden de oefeningen te makkelijk, dan kun je ervoor kiezen om een paar extra gewichten aan te schaffen om je spieren extra te kunnen belasten.