Fijn Gezond
Image default
Volksgezondheid en veiligheid

Gezondheidscheck zonder doktersverwijzing

Zou jij graag preventief je gezondheid willen laten checken? Dan kan dat! Je kunt buiten de reguliere gezondheidszorg om preventief medisch onderzoek laten verrichten. Dus wil je weten hoe het met de gezondheid van jouw hart gesteld is? Of wil je graag jouw algehele gezondheid inzichtelijk krijgen? Dan kan dat allemaal. Je kunt een medisch onderzoek inplannen op een moment dat het voor jou uitkomt. Zonder lange wachttijden en zonder een doktersverwijzing kun jij inzicht in jouw gezondheid verkrijgen.

Risicofactoren en aandoeningen laten aantonen of uitsluiten

Sommige mensen denken dat een doktersbezoekje vroeg genoeg is als ze lichamelijke ongemakken ervaren. Deze gedachtegang is ergens wel begrijpelijk. De gezondheidszorg is in Nederland immers ingericht op genezing. Maar waarom zou je eigenlijk wachten totdat je lichamelijke ongemakken gaat ervaren? Waarom zou je niet inzetten op preventie? Je kunt de kans op ziekten verkleinen door met enige regelmaat je gezondheid preventief te laten checken. Eventuele aandoeningen en risicofactoren kunnen zo vroegtijdig worden opgespoord. Uiteraard kan het ook zo zijn dat er tijdens de body scan juist aandoeningen kunnen worden uitgesloten. Het staat in ieder geval vast dat de bodyscan jou inzicht geeft in je gezondheid.

Deze onderzoeken zijn er allemaal mogelijk

Het menselijk lichaam is complex. Wil je een goed beeld krijgen van jouw algehele gezondheid? Dan zullen hiervoor meerdere medische onderzoeken moeten worden ingezet. De eerste effectieve onderzoeksmethode die veel wordt gebruikt is de MRI scan. Dit radiologische onderzoek is effectief en breed toepasbaar. Het is dan ook niet voor niets dat dit onderzoek bij elke bodyscan inbegrepen zit. Ben je nieuwsgierig naar jouw hartgezondheid? Dan kun je kiezen voor een uitgebreidere bodyscan die een cardiologisch onderzoek bevat. Wil je ook weten hoe het er voorstaat met jouw huidgezondheid? Dan biedt de excellent bodyscan voor jou uitkomst. Deze bodyscan bevat namelijk naast de andere eerder benoemde onderzoeken ook een dermatologisch onderzoek.

Dit kun je verwachten

Iedere bodyscan is anders omdat elke bodyscan weer verschillende onderzoeken bevat. Wel hebben ze één onderzoeksmethode gemeen, namelijk: de MRI. Bij elke bodyscan worden vijf gerichte scans uitgevoerd. Maar wat houdt dit radiologische onderzoek eigenlijk in? Wat kun je verwachten van een MRI? Alvorens het onderzoek start, dien je op een comfortabele bank te gaan liggen. Deze bank wordt vervolgens een soort tunnel ingeschoven. In deze tunnel worden met behulp van magnetische velden beelden van jouw lichaam gemaakt. Je dient voor het onderzoek stil te liggen om eventuele beeldverstoring te voorkomen. Heb je goed stilgelegen? Dan is het onderzoek zo weer voorbij. Preventief medisch onderzoek is dus snel op ieder vlak!