Fijn Gezond
Image default
Gezondheid van vrouwen

Met deze fijne shampoos hou je je hoofd gezond

Vind jij het maar lastig om een fijne shampoo te vinden voor je haar? Heel logisch! Er bestaan tegenwoordig zo veel shampoos, dat het lastig is om te kiezen. Soms weet je ook niet dat bepaalde shampoos bestaan. Gelukkig hebben wij de beste shampoos op een rij gezet in dit artikel, zodat je weet hoe jij je hoofd gezond kunt houden!

1. Shampoo zonder siliconen

Wist je dat siliconen je haar kunnen verzwaren? En dat deze een laagje aanbrengen over je haar en hoofdhuid, waardoor goede ingrediënten je haar ook niet meer kunnen binnendringen? Siliconen worden in heel veel shampoos verwerkt, vooral de shampoos die je ook kunt vinden in de supermarkt. Wees slim en kies voor een betere shampoo zonder siliconen. Deze verzwaart je haar niet. Wat je vooral ziet bij krullen, is dat de krul ook niet meer mooi uitkomt als je een shampoo met siliconen gebruikt.

2. Shampoo zonder sulfaten en parabenen

Wist je dat sulfaten agressieve reinigingsmiddelen zijn die ook de goede oliën uit je haar halen? Ook sulfaten worden in heel veel shampoos verwerkt, vooral de goedekopere. In betere shampoos zonder sulfaten en parabenen worden andere ingrediënten gebruikt die niet zo agressief zijn. Hierdoor blijven ook de natuurlijke oliën die je haar nodig heeft in je haar zitten. Parabenen zijn hormonen die ook slecht kunnen zijn voor je haar. Het is dan ook beter om deze te vermijden. 

3. Shampoo zonder microplastics

Microplastics zijn natuurlijk ook niet goed voor je haar. Eigenlijk ook helemaal niet goed voor je lichaam, hoewel ze steeds vaker gevonden worden in en op ons lichaam. Dat moet je niet willen! Kies ook daarom voor een goede shampoo zonder microplastics. Veel natuurlijke shampoos bevatten dit niet en kun je daarom zonder zorgen gewoon gebruiken. 

https://beautyfavorieten.nl/