Fijn Gezond
Image default
Gezondheid van vrouwen

Wat zijn Bach bloemen?

De oorsprong van Bach bloemen

Hij was vooral geïnteresseerd in de oorzaken van ziekten, in plaats van zich enkel te richten op de symptomen. In de loop van zijn onderzoek werd hij zich bewust van het belang van de emotionele en mentale sferen bij het ontstaan en voortduren van lichamelijke aandoeningen.

Hij ging op zoek naar effectieve natuurlijke remedies zonder bijwerkingen die inwerkten op de psychologische oorzaken van ziekten.

Productieprocessen

Dit is waar de dingen een beetje ‘speciaal’ beginnen te worden. Ik was zelf nogal sceptisch toen ik voor het eerst hoorde over het productieproces van Bachbloemen.

Desondanks probeerde ik een open geest te houden en beetje bij beetje kwamen verschillende elementen mijn aanvankelijke logica tegenspreken. Dit opende een hele nieuwe wereld voor mij, vooral de impact van de energetica van water. Maar daarover later meer.

Dus hoe worden Bach bloemen gemaakt?

Eerst en vooral moet je weten dat het ‘energetische’ aspect heel belangrijk is in het productieproces. Niet iedereen kan zomaar de bloemen plukken. Er is veel respect voor energetische “zuiverheid”, voor de natuur, voor het juiste moment, enz.

Dit is het proces in 3 stappen:

  1. De bloemen worden eerst geplukt en dan toegevoegd aan bronwater.
  2. Daarna worden ze in de zon gelegd om te werken in een proces dat solarisatie wordt genoemd. Sommige bloemen worden ook aan de kook gebracht.
  3. Het mengsel wordt dan gefilterd en gemengd met alcohol, meestal cognac en druivenalcohol. De alcohol wordt gebruikt om het mengsel te bewaren en te stabiliseren.

Opmerking: er bestaan ook alcoholvrije bereidingen.

Dit uiteindelijke mengsel wordt de “moeder” genoemd, omdat het vervolgens wordt gebruikt om alle verkochte dochterflessen te maken. Moeders worden zeer zorgvuldig bewaard, in speciale dozen, juist om al hun energetische aura te behouden.

Indien je op zoek bent naar op maat gemaakte mixen voor veel voorkomende problemen, kan je terecht op Bach Bloesems of op Bachblüten Tropfen.

Het belang van de energievoetafdruk

Uiteindelijk zijn de flesjes van de meisjes behoorlijk verdund. Temeer omdat slechts enkele druppels van deze flesjes achteraf worden gebruikt, omdat ze opnieuw worden verdund voordat ze worden geconsumeerd.

Zoals we hieronder zullen zien, is het dus meer de energetische afdruk die inwerkt op Bachbloemen dan de actieve ingrediënten zelf. Dit lijkt misschien een beetje moeilijk te begrijpen en te accepteren, omdat het indruist tegen onze meer ‘rationele’ overtuigingen.

Het is echter ook interessant om de zaak te onderzoeken om te zien hoe het met ons resoneert. Sterker nog, het is juist deze heel andere benadering die situaties kan deblokkeren die niet opgelost kunnen worden met meer conventionele middelen.