Fijn Gezond
Image default
Alternatief

Hoe kies je de juiste raambekleding voor je huis?

Hoe kies je de juiste raambekleding voor je huis? 

De juiste raambekleding kan een kamer maken of breken. Of je nu op zoek bent naar iets lichts en luchtigs of iets donkers en dramatisch, het vinden van de ideale raambekleding kan overweldigend zijn. Maar maak je geen zorgen, wij dekken je! In deze blog leiden we je door de stappen van het kiezen van de perfecte raambekleding voor je huis. 

 

1. Overweeg je ruimte – Neem voordat je gaat winkelen even de tijd om na te denken over de ruimte waar je raambekleding komt te hangen. Zijn er beperkingen die het type raambekleding kunnen beperken? Als je ramen bijvoorbeeld te dicht op elkaar zitten, zijn verticale jaloezieën misschien geen optie. Daarnaast moet je nadenken over hoeveel lichtregeling en privacy je nodig hebt van je raambekleding. Heb je verduisterende gordijnen nodig of transparante gordijnen die wat zonlicht doorlaten? 

 

2. Kies je stijl – Als je eenmaal weet welk type raambekleding in je ruimte past, is het tijd om te beslissen welke stijl het beste past bij het ontwerp van je huis. Heeft je huis een meer traditionele uitstraling, dan zijn luiken of gordijnen misschien een geschikte keuze. Heeft het meer moderne flair, dan kunnen rolgordijnen een goede optie zijn. Houd ook rekening met andere elementen in de kamer, zoals muurkleuren, meubelstukken en vloeren, voordat je een definitieve beslissing neemt over de stijl. Doe je inspiratie voor raamdecoratie op bij Raamdecoratiedeal!

 

3. Meet twee keer – Nu je je opties hebt beperkt op basis van ruimte en stijl, is het belangrijk om nauwkeurige metingen te doen voordat je producten koopt. Weet je niet zeker hoe? We raden je aan twee (of drie!) keer te meten voordat je bestelt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als het tijd is voor de installatie! Vergeet ook niet het type montage uit te zoeken; buiten montage voor een bredere dekking of binnen montage voor een meer gestroomlijnde look? 

 

https://www.raamdecoratiedeal.com