Fijn Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Hoor je steeds minder goed? Doe dan een gehoortest

Hoor je steeds minder goed? Doe dan een gehoortest 

Het zou best goed kunnen dat je gehoor minder wordt. Sowieso hoort dit bij ouder worden maar überhaupt heeft 1 op de 10 mensen last van een minder gehoor. klik hier om een test te doen als je het gevoel hebt dat je gehoor minder is. 

Een online gehoortest doen bij Van Boxtel Hoorwinkels 

Als je een hoortest wil doen kan dit bij een audicien maar je kunt het ook online doen. Je kunt namelijk een uitgebreide online gehoortest doen. De hoortest duurt maar 5 minuten en daarna krijg je direct je resultaten. Je moet de vraag beantwoorden of je al een keer een online gehoortest hebt gedaan. Daarna moet je je voornaam, achternaam, mailadres en telefoonnummer invullen. Als je dit hebt gedaan kun je beginnen. Er worden dan eerst een paar vragen gesteld waarna je je koptelefoon moet opzetten. Je moet het volume dan op 50 procent zetten waarna je kunt beginnen.  

Een hoortest doen bij Van Boxtel Hoorwinkels 

Deze online hoortesten zijn makkelijk om te doen maar ze zijn niet super betrouwbaar. Daarom is het goed om een hoortest te doen bij een audicien. Dit kan bijvoorbeeld bij Van Boxtel Hoorwinkels. Deze hoortesten zijn gratis en er zitten 54 winkels waardoor er altijd wel één bij jou in de buurt zit. De hoortest duurt ongeveer een half uur waarna je meteen de uitslag krijgt. Als je last hebt van gehoorverlies is het handig om een volgende afspraak in te plannen met de audicien. Bij deze afspraak wordt er gekeken naar welke soort gehoorapparaat het beste bij u past en hoeveel je vergoed krijgt van je verzekering.  

De kosten van een gehoorapparaat 

Bij iedereen wordt er weer een ander bedrag vergoed van het apparaat. Dat komt omdat iedereen een ander model heeft maar ook omdat iedereen een andere verzekering heeft. Iedere verzekering vergoed weer een ander percentage en iedereen heeft ook bijvoorbeeld een ander eigen risico. Verder zijn er ook nog verschillende accessoires die je kunt kopen voor je gehoorapparaat. Sommige apparaten gaan via batterijen waardoor je deze moet kopen. Ook is het belangrijk om schoonmaakspullen te kopen voor je gehoorapparaat. Het gemiddelde hoelang zo’n apparaat meegaat is zo’n 5 jaar als je hem intensief gebruikt. Als je het apparaat echter regelmatig schoonmaakt kun je deze tijd verlengen. De verzekering vergoed maar iedere 5 jaar een nieuw gehoorapparaat. Je wilt er dus wel zuinig mee om gaan. Het kost je misschien nog wel wat geld maar het fijnste is natuurlijk wel dat je weer goed kunt horen.