Fijn Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Hulp bij het uitkiezen van een scootmobiel

Hulp bij het uitkiezen van een scootmobiel

Bij de Scootmobiel Specialist kunnen wij je helpen om een scootmobiel te kopen. Er zijn natuurlijk wensen die je hebt die verder gaan als alleen de kleur. Daarom kun je ook altijd een proefrit maken zodat je ook weet wat je koopt. Het is niet dat je het 1,2,3 online kunt bestellen, want je wil toch een gevoel hebben net als bij de auto of de fiets. Een belangrijk punt is het aantal wielen wat de scootmobiel heeft. De 3 wiel modellen worden het meeste verkocht. Deze zijn niet alleen voordelig in prijs, maar hebben ook een fijne kleine draaicirkel. Ook heb je modellen met 4 wielen. Hierbij is de veerkracht iets beter verdeeld, maar het kost ook wel wat meer. Ook is het belangrijk om op de actieradius te letten. Dit laat je zien hoeveel kilometers je vooruit kunt. 

Sommige mensen willen alleen in en rondom huis de scootmobiel gebruiken en andere weer verder weg. Veel modellen in het middensegment kunnen tot wel 30 a 35 kilometer meegaan. Iedere kilometer extra is natuurlijk weer mooi meegenomen. Daarnaast is het voor sommige mensen ook aan te raden om een model te nemen dat opvouwbaar is. Deze zijn er ook en dat is ideaal voor de mensen die een scootmobiel in de auto willen meenemen. De snelheid die een scootmobiel kan halen lopen op tot ongeveer 25 kilometer per uur. Hiermee kun je op het fietspad rijden zonder dat je de fietsers, e-bikers en brommers hindert.

Wat je vooraf moet weten

Het is belangrijk dat je vooraf ook je lichaamsgewicht weet voordat je een scootmobiel gaat kopen. Dit heeft te maken met de vering van de stoel. Je wil immers niet elke keer eruit gewipt worden. Het is belangrijk dat ze wat kunnen dragen in het geval van overgewicht. De standaard modellen kunnen meestal met gemak 100 kg dragen, maar de wat geavanceerdere kunnen tot wel 220 kg dragen. Ook is het belangrijk om na te denken over het aantal wielen. 

Meestal kiezen mensen voor 3 wielen, want dit stuurt en beweegt zich net als een scooter. Daarnaast hebben deze modellen een kleinere draaicirkel en voldoende ruimte voor de benen. Dat is ook niet geheel onbelangrijk als je veel kilometers gaat maken met de scootmobiel. Er zijn ook modellen met 4 wielen. Het voordeel hiervan is dat ze wat wendbaarder zijn en ook voel je het verschil in de vering tijdens het rijden. Qua comfort scoort hij dus vele malen beter, maar daar moet je dan ook wel in willen investeren.

Tips voor de keuze van een accu

Het laatste wat je wil is dat je continue de accu moet opladen van een scootmobiel. Je kunt bij een verkooppunt het beste informeren naar een goede accu, want hier heb je het meeste profijt van. Vaak is het zo dat als het aantal watt hoger is dat je er ook meer kilometers mee kunt rijden. Vooral voor de mensen die lange afstanden afleggen is dit heel belangrijk. Zij maken immers ook meer kilometers.