Fijn Gezond
Image default
Gezondheid van kinderen

Kraamzorg Arrangementen

Kraamzorg is belangrijk, maar er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een aanbieder. Een van de belangrijkste dingen om te overwegen is je eigen persoonlijke stijl en overtuigingen. Zorg ervoor dat je keuze van provider consistent is met het nieuwste onderzoek en werkt met de fysiologie van de zwangerschap. Je moet een zorgverlener vinden die je zorgstijl ondersteunt en met wie je een wederzijds respect voelt. Ook is het belangrijk om een arts of verloskundige te kiezen die ervaring en referenties heeft op de gebieden die je hebt gekozen.

De kraamzorgervaring van een vrouw kan worden onderverdeeld in twee verschillende afleveringen: de bevallingsaflevering en de postpartumaflevering. De bevallingsepisode heeft betrekking op diensten die aan de moeder zijn verleend tijdens haar verblijf in het ziekenhuis, evenals tot 60 dagen na ontslag. De postpartum maternale zorgcomponent richt zich op de zorg die aan de pasgeborene wordt verleend vanaf het moment van geboorte tot 30 dagen na ontslag. De twee episodes zijn verbonden in de zorgreis van de patiënt.

De bevallingsaflevering is de laatste gebeurtenis van de zwangerschap van een vrouw. Het begin van de kraamzorgepisode vindt plaats na de bevalling van de baby, wat dient als de trigger voor het proces van het identificeren, koppelen en construeren van episodes. De verschillende onderdelen van de Kraamzorgregeling geven de zorgverlener een overzicht van gebeurtenissen die zich voor en tijdens de bevalling hebben voorgedaan. Als de vrouw bijvoorbeeld bevalt in haar eigen huis, een eerstelijnszorgverlener of via haar eigen verloskundige, heeft ze meer kans op hoogwaardige kraamzorg.

De kwaliteit van kraamzorg wordt beoordeeld door samengestelde metingen van behandeling, zwangerschap en bevalling. Deze maatregel is gebaseerd op de periode die de prenatale zorgepisode en de bevalling zelf omspant. De kwaliteit van de kraamzorg is het beste wanneer de vrouwen bekend zijn met de zorgverlener. Het hebben van een huisarts of verloskundige die hen bijstaat tijdens de bevalling is ook een belangrijke factor bij het bepalen van de mate van tevredenheid. De door de staat vereiste categorie 1-maatregelen zijn die welke moeten worden gerapporteerd.

In het Verenigd Koninkrijk is de verloskundige de primaire zorgverlener voor de meeste vrouwen. De huisarts kan nog steeds een deel van de zorg aan zwangere vrouwen verlenen, maar de meeste verloskundigen hebben een eigen praktijk en zijn medeverantwoordelijk voor hun cliënten. Een gezonde zwangerschap is een voorbeeld van een goede kwaliteit van zorg. Een gezonde zwangerschap is er een waarbij de vrouw geen complicaties heeft en de verloskundige haar kan bijstaan. Hierdoor kan ze haar baby in haar eigen huis hebben.

Een andere factor die de kwaliteit van de kraamzorg beïnvloedt, is de hoeveelheid tijd die het kost om de baby ter wereld te brengen. Het begin van de bevalling wordt beschouwd als het belangrijkste moment in de zwangerschap, maar de algehele gezondheid van de moeder is even belangrijk. Een kraamverzorgende moet op de hoogte zijn van eventuele complicaties die kunnen optreden tijdens de bevalling. Een ontevreden moeder heeft minder kans om een gezond kind te baren. De beste prenatale en postnatale diensten zullen ervoor zorgen dat de toestand van de moeder gezond is.

Bekijk hier onze volledige baby blog