Fijn Gezond
Image default
Gezondheid van vrouwen

Ik kies voor gezond leven

Is het tijd voor een mooie mommy makeover? Een daddy make over? Of ben je iemand die gewoon op zoek is naar een manier om gezonder te leven? Het kan het allemaal zijn, maar in een wereld vol met verleidingen kan het moeilijk zijn om jezelf ervan te weerhouden om niet constant alleen maar te bestellen of toch een zak chips open te trekken op een vrijdagavond. Soms moet dat ook gewoon kunnen, maar aan de andere kant is het ook heel moeilijk als je eenmaal bent begonnen die stop er weer op te zetten. Hoe ga je daarmee om?

Healthy food en sporten

In het kader van een mommy makeover kan het zijn dat de hele familie ook meedoet met de nieuwe keuze in het gezonde levenspatroon. Het begint natuurlijk ook met de kleine dingen. Geen snoep meer in huis halen, misschien als vervanger toch wat meer fruit. Dat helpt al een heel eind. In zo’n lifechanging proces is het ook belangrijk om elk klein succes te vieren. Dit zal je uiteindelijk helpen om je doelen te behalen. Een klein succes hierin kan er voor iedereen anders uitzien. Het hoeft niet per se dat moment te zijn dat je dat gewicht hebt gehaald of dat je ervoor hebt gezorgd dat je die week anderhalf uur bezig bent geweest in de sportschool. Het gaat erom dat je niet opgeeft op de afspraak die je met jezelf hebt gemaakt om te kiezen voor een gezond leven. Dat je niet opgeeft ook op de dagen dat het misschien moeilijk is.

En hoe nu verder

Het veranderen van je leefstijl is heel moeilijk. Je stapt ergens van af wat je misschien al jarenlang zo hebt gedaan. Dan is beslissing maken om het anders te doen een eerste stap voor de rest van je leven. Dit is een van de redenen waarom een crashdieet alleen niet voldoende is voor het resultaat wat je misschien graag zou willen voor je eigen gezondheid. Het is belangrijk om er echt voor te kiezen en soms is daar ook de hulp van een mommy makeover bij nodig.