Fijn Gezond
Image default
Gezondheid en veiligheid op het werk

Eten volgens een schema

Wanneer je al langere tijd wat wil afvallen dan heb je waarschijnlijk zelf al van alles geprobeerd. Meerdere diëten, veel sporten en minder snoepen. Je gewicht is altijd al iets waar je gek van wordt, je let er namelijk constant op. Er moet per se nog vijf of nog tien kilo af. Je hebt het idee dat je anders niet gelukkig bent en dat je anders dik lijkt in je kleren. Je focus ligt constant op het kwijtraken van die vijf of misschien wel tien kilo. Hierdoor heb je waarschijnlijk een geforceerd patroon met voeding, wat je jezelf onbewust hebt aangeleerd. Je hebt niet in de gaten dat je dit doet, maar dit kan wel anders. De truc zit hem namelijk in niet meer denken in kilo’s, maar in goed voor jezelf zorgen. Je moet niet meer focussen op die vijf of die tien kilo, maar op de vraag hoe kan ik zo goed mogelijk voor mezelf zorgen? Wanneer je de focus van die kilo’s afhaalt en ervoor zorgt dat deze focus op jezelf komt te liggen zal je zien dat de kilo’s eraf vliegen. Ben je benieuwd hoe? Lees dan verder.

 

Schema

Een voedingsschema is hier een handig hulpmiddel bij. Je mag nog steeds alles eten wat je lekker vindt, alleen heb je door een voedingsschema een houvast. De basis van je voeding is gezond. Door gezond eten heb je weer die focus op jezelf, want door onder andere gezond te eten zorg je goed voor jezelf. In het voedingsschema is je caloriebehoefte aangepast, want wil je zo goed mogelijk voor jezelf zorgen en afvallen dan moet je in een calorieverlaging zitten. Je eet ongeveer 200 a 300 calorieën minder dan dat je eigenlijke caloriebehoefte is. Hier merk je niets van, want het schema is op maat gemaakt en is zo ingericht dat jij geen honger hebt. Een coach kan je hierbij helpen. Je vindt een coach die je daarbij kan helpen in de sportschool of een diëtist kan je ook helpen.

 

Sporten

Naast je sportvasten voedingsschema helpt sporten ook enorm. Dit is niet per se noodzakelijk, maar bevordert het afvallen wel. Ook sporten is namelijk goed voor jezelf zorgen. Je lichaam is je dankbaar als je weer naar de sportschool bent geweest. Misschien heb je er niet altijd zin in, maar je zult zien dat het gevoel na die work-out fantastisch is. Veel succes!