Fijn Gezond
Image default
Gezondheid van kinderen

Commercial dance

Het woord “Commercieel” betekent letterlijk geld verdienen of winstgevend. Commerciële dans betreft eigenlijk dus alle winstgevende voorstellingen. Of het nu een ballet of Hiphop optreden is… het moment dat deze geld oplevert, is het commercieel. Glo Entertainment Live, de bekende dansschool in Amsterdam en Enschede, biedt een uitgebreide keuze aan danslessen waaronder Urban Hiphop, Modern Jazz, Kleuter en Peuterdans, Paaldansen, Afro dans en natuurlijk Commercial dans. Meer weten over commerciële dans en de danscursussen? Lees dan verder.

Wat valt precies onder commerciële dans?

Hierover zijn de meningen onder dansers verdeeld, omdat commerciële dans gewoon een brede term beslaat. Met de term verwijzen de meesten wel naar het type dans dat in populaire muziekvideo’s en films (denk aan de wereldberoemde film Step Up) voorkomt.

De dans kan dus niet als één type worden gedefinieerd, maar je kunt beginnen bij de kenmerken en de dansstijlen.

Enkele bekende kenmerken van commerciële dans zijn:

  • Veel Vloerwerk
  • Onvoorspelbaarheid

Deze zijn volgens de coaches van Glo Entertainment Live de belangrijkste kenmerken, omdat de dansers niet op herhaaldelijke ritmes bewegen, maar juist op vrije danspasjes in contrasterende stijlen. Alles wat nieuw is en door elke danser wordt gecreëerd en gepromoot, is eigenlijk een afzonderlijke stijl van commerciële dans.

Enkele dansstijlen in de commerciële dans categorie

Hoewel ballet- en salsadansers ook in de commerciële dansindustrie werken en onder het begrip kunnen vallen, vormen op dit moment hiphopdans en jazzdans het grootste deel in deze industrie. Ook kun je namen zoals Streetdance, Hiphop-funk en Urban jazz bij commerciële dans vaker tegenkomen. Deze zijn niets minder dan namen die Hiphop en Modern jazz vervangen. Volgens verschillende internetbronnen is commerciële dans daarom een “perfecte en professionele combinatie met elementen van Hiphop en Modern Jazz” die het meest op R&B en Popmuziek wordt gedaan.

Commerciële dans leren bij Glo Entertainment Live

Als commerciële dans je aandacht heeft getrokken, maar je toch nog niet zeker bent of je lessen wilt volgen kun je eerst zelfstudie doen. Er zijn veel YouTubefilmpjes die je kunt bekijken om een voorproefje te krijgen van deze gecombineerde dansstijl. Je kunt natuurlijk ook vragen een proefles bij Glo Entertainment te volgen!

Als je zover bent om de commerciële danslessen aan te leren, verwelkomen de choreografen en docenten je van harte! Glo Entertainment Live heeft twee dansschool locaties, wat heel ideaal is. Als je dus echt met het leren van commerciële dans wilt beginnen of gewoon nieuwsgierig bent over de uiteenzetting van de lessen, kun je je meteen hier aanmelden voor een proefles. Waar wacht je nog op? Trek je dansschoenen aan en creëer met Glo Entertainment creatieve bewegingen om je als trendsetter en de hoofdrol van een film te voelen!

 

https://www.glo-entertainment-live.com/