Fijn Gezond
Image default
Fitness

Personal training Drie manieren om gemotiveerd te blijven

Hoewel de fitness coaches en leden van Kaizen Gym allemaal fitnessliefhebbers zijn, geven ze toe momenten te hebben waar ze zich minder gemotiveerd voelen te sporten. Heb jij deze momenten ook tijdens je personal training? Het wekt geen verbazing. Zulke dagen kunnen echter leiden tot demotivatie als ze te lang duren. Probeer daarom deze drie eenvoudige methoden uit te voeren voor een motivatie boost.

  1. Positieve gedachten behouden

De mens denkt bijna elke seconde van de dag wanneer hij of zij niet slaapt over iets na.  Bepaalde van deze gedachten zijn jammer genoeg vaak negatief en demotiverend. Gedachtes die beginnen met: ik kan dit of dat niet. Deze denkwijze slokt vaak je moed om vol te houden op.  Probeer dit onder controle te houden met positieve gedachten die je inspireren. Een voorbeeld van een negatieve en positieve gedachte is:

  • Negatief: Kijken naar het voedsel dat je eet en continu denken aan hoe dik je zult worden en dat trainen daardoor geen zin meer heeft.
  • Positief: Kijken naar het voedsel terwijl je je gezond voelt en wetende dat je van je uiterlijk houdt, en indien je wilt het eraf kan trainen.

Een bekende sportprestatieadviseur zei ook eens dat een positieve gedachte de basis is van een geslaagde personal training. Het is voor jou als sporter dus raadzaam om te denken aan wat je wilt in plaats van wat je niet wilt.

  1. Sportkleding overal meenemen

Deze tip klinkt misschien gek tijdens het lezen, maar het werkt echt! Wanneer je bezig bent je tas in te pakken voor het werk, stop dan je favoriete sportkleding voor personal training er ook in. Dit is een psychologische truc die erg krachtig werkt op je geest. Deze “doen alsof” truc heeft heel vaak positieve uitkomsten en in dit geval geeft het je de neiging om meteen de sportschool na het werk te bezoeken.

Mocht het zijn dat je de personal training thuis doet, probeer die comfortabele bank dan te vermijden. Het moment je op de bank gaat zitten, is de kans groot dat je de training vergeet of nou ja gewoon overslaat. Gemak dient de mens, maar je lichaam is ook ontworpen om te bewegen. Maak hier gretig gebruik van!

  1. Organiseer je personal training

Het is altijd een goed idee om je personal training te organiseren. Alhoewel de personal trainer in de gym dit misschien voor je doet, is het ook goed dat je het bijhoudt. Je kunt je oefeningen (als je weet hoe de training eruit gaat zien) in je agenda bijwerken en deze behandelen net al die andere belangrijke zaken die je daar hebt staan. Dit helpt om de personal training ook als een prioriteit te zien.

De bovenstaande tip is vooral nuttig wanneer je trainingsschema onvoorspelbaar is. Misschien kun je ook het tijdstip en je trainingspartner(s) erbij betrekken. Het tijdstip erbij zetten, maakt deze activiteit iets officiëler en het vermelden van je trainingspartner zal je aan groepswerk herinneren. Hoe je format er ook uitziet in je agenda, belangrijk is dat je de personal training tot een prioriteit maakt. Go for it!

https://kaizengym.nl/