Fijn Gezond
Image default
Tandheelkunde

Kun je wisselen van tandartspraktijk?

Ga je verhuizen en zoek je een andere tandarts? Of bevalt je huidige tandartspraktijk niet? Lees meer over wisselen van tandarts.

Iedereen zou minimaal een paar keer per jaar naar de tandarts moeten. De controle is uiteraard belangrijk en tandsteen verwijderen kan gaatjes helpen voorkomen. Wanneer je niet graag naar de tandarts gaat en het daarom uitstelt, kan dit ernstige gevolgen hebben. Bevalt je tandarts niet? Dan kun je wisselen van tandarts. In Nederland ben je vrij om voor een andere behandelaar te kiezen. Wanneer je verhuist is dit logisch. Stel je verhuist naar Den Haag, dan is de kans groot dat je op tandarts Voorburg zoekt om een nieuwe tandartspraktijk te vinden. Wisselen van tandarts omdat je een onprettige ervaring met je huidige tandarts hebt, kan natuurlijk ook.

Tandarts en orthodontist Voorburg

Laten we het voorbeeld van verhuizen naar Voorburg nemen. Waarop letten bij een tandarts kiezen? Allereerst zou je kunnen controleren of je tandarts een BIG-registratie voor zorgverleners heeft. Ten tweede let je op de ervaringen van anderen. Je kunt dit nagaan door reviews te lezen of met buurtbewoners te spreken. Ten derde kijk je of de tandarts de dienstverlening biedt die jij zoekt. Kies bijvoorbeeld een tandarts en orthodontist Voorburg; zo heb je alle dienstverlening onder één dak. 

Kan een tandartspraktijk je weigeren?

Ja, een tandartspraktijk is vrij om een patiënt te weigeren. In de meeste gevallen zal dit gedaan worden wanneer de praktijk vol is. Het kan zijn dat een tandarts in een kring van tandartsen werkt waarin de afspraak geldt dat ze geen patiënten van elkaar mogen overnemen. Ook dit kan een reden zijn voor de tandartsenpraktijk om je niet als patiënt aan te nemen. Tot slot kan het zijn dat de tandarts informatie over jou als patiënt heeft waardoor hij jou niet kan aannemen. Uiteraard is discriminatie verboden.

Een goede tandarts houdt je gezond!

Gebitsreiniging is dé manier om tandproblemen te voorkomen. Wanneer je een goede tandarts hebt, zal deze je hierover informeren. Zeker wanneer de tandarts of mondhygiëniste vaststelt dat je niet goed poetst. Ga je niet graag naar de tandarts? Zorg er dan voor dat je zelf je gebit optimaal schoon maakt. Zo voorkom je problemen en zal tandsteen verwijderen sneller klaar zijn.

https://tandartspraktijkmms.nl