Fijn Gezond
Image default
Fitness

4 te gekke yoga soorten die je moet proberen

Yoga is booming! Deze van oorsprong zeer spirituele bezigheid wordt inmiddels gepraktiseerd door een grote groep mensen. Het leuke is: iedereen beoefent yoga met een ander doel. Als sport om fit te worden, als hobby om lekker bezig te zijn of zelfs als therapie om gedachten onder controle te krijgen.

 

Alternatieve yoga vormen

Er zijn ook vele vormen van yoga. Van traditionele Hatha of Yin yoga vormen tot ver door geëvalueerde stijlen waarbij het bijvoorbeeld gaat om maximaal rendement tijdens een sportsessie. Ook zijn er verschillende yogavormen die eigenlijk te bizar zijn om te bedenken, maar daardoor niet minder leuk. We hebben een aantal van de leukste soorten yoga uit de kennisbank van Yoga Vandaag gehaald om met jou te delen.

Puppy yoga

Deze vorm van yoga draait volledig om het beoefenen van yoga samen met puppies! Uiteraard hoeven de hondjes zelf aan het werk, maar zijn ze er puur voor de goede vibes. Doe je dit met je eigen hond, dan kan dit ook zeker jullie band verbeteren.

Geiten yoga

Geitenyoga is nog een vorm van yoga met dieren. Deze keer met geitjes! Zo’n sessie doe je vaak in de natuurlijke habitat van de dieren. Dat wil zeggen in een stal of weiland. Geiten zijn ook zeer onvoorspelbaar wat voor hilarische momenten kan zorgen. Onze tip? Trek oude sportkleren aan want je kan vies worden!

Aerial Yoga

Aerial Yoga is een bijzondere vorm van yoga, het speelt zich namelijk allemaal af in de lucht! Je voert hierbij namelijk verschillende poses en asana’s uit in een speciale doek. Dit zorgt voor een unieke belevenis en kan vrij zwaar uitpakken. Maar voor echte liefhebbers zeker een must om eens te proberen.

Reiki Yoga

Yoga en Reiki (een Japanse natuurgeneeswijze) kennen we normaal als twee losse dingen. Voeg ze samen en je hebt een super spirituele en rustgevende vorm van yoga! De levensenergie zal door je lichaam stromen als nooit tevoren. Je moet natuurlijk wel een beetje open staan voor spirituele ervaringen voordat je er echt lekker op gaat.

Dit is slecht een greep van de vele yoga soorten die er te vinden zijn. Wat is jouw favoriet?

https://yogavandaag.com