Fijn Gezond
Image default
Nieuws en media

Zet je ogen op scherp

Zie je nog wel goed of voldoende? Het is zeker verstandig om eens per jaar je ogen te laten controleren door de opticien. Slecht zicht kan er namelijk geleidelijk insluipen en vaak heb je dit niet eens in de gaten, omdat je snel went aan minder zicht. Er zijn nogal wat mensen die denken dat ze voldoende zien, tot dat ze een oogmeting laten uitvoeren door de opticien. Want mocht er een sterkte gemeten worden door de opticien dan kan de opticien je meteen laten zien door middel van een pasbril hoe scherp je uiteindelijk kan gaan zien met een sterkte.

 

Dus eenmaal per jaar de opticien bezoeken voor een uitgebreide oogmeting kan nooit geen kwaad. Natuurlijk kan je ook al eerder een opticien bezoeken als je het idee hebt dat je ogen achteruit gaan, of dat je continue met je ogen zit te knijpen om alles weer goed te kunnen zien.

 

Kies voor een bril, contactlenzen of voor ooglaseren.

 

Mocht je slechte zicht komen omdat het licht niet op de juiste plaats in het oog valt, dan is er vaak de mogelijkheid om dit te gaan corrigeren met een bril, contactlenzen of je kan met sommige sterktes er ook voor kiezen om je ogen te laten laseren. De meeste mensen kiezen voor een bril of voor contactlenzen, want ooglaseren daar komt niet iedereen voor in aanmerking en bovendien is het toch een ingreep die er plaats moet vinden en daar zit niet iedereen op te wachten.

 

Kies je voor een bril

 

Kies je voor een bril dan zijn er heel wat monturen waar je uit kan kiezen. Je kan kiezen voor een opvallend montuur met donkere of felle kleuren. Maar je kan ook kiezen voor een onopvallend montuur met lichte kleuren of met een dunne montuurrand. Wil je helemaal niet opvallen met je montuur dan kan je zelfs kiezen voor een glasbril. Een glasbril heeft namelijk helemaal geen montuurrand rondom de glazen lopen maar de pootjes en neusbrug zitten slechts aan het glas vast.

 

Welke glazen moeten er in de bril?

 

Er zijn verschillende glazen op de markt en eigenlijk bepaalt de opticien welke glazen het meest voor je geschikt zijn. Brillenglazen zijn zowel in kunststof als in mineraal verkrijgbaar en deze kunnen worden geslepen als sferische, torische of multifocale glazen.

 

Kies je liever voor contactlenzen

 

Het kan zijn dat je een stekte nodig hebt maar dat je totaal niks met brillen hebt. Dan is het mogelijk om voor contactlenzen te kiezen. Wil je contactlenzen kopen dan kan je kiezen voor harde contactlenzen of zachte contactlenzen. Zachte contactlenzen zijn het meest verkocht en deze zitten dan ook zeer prettig dit in tegenstelling tot harde contactlenzen. Daar je brillenglazen schoonmaakt met een doekje moet je contactlenzen schoonmaken met contactlensvloeistof om alles goed te blijven zien. Ook heb je contactlensvloeistof nodig om je contactlenzen niet te laten uitdrogen. Mocht je zachte contactlenzen dragen dan is de Biotrue lenzenvloeistof een goede optie want deze vloeistof kan je lenzen zowel bevochtigen, reinigen en desinfecteren.