Fijn Gezond
Image default
Nieuws en media

Instructies veel beter begrijpen dankzij een instructievideo laten maken

Instructies veel beter begrijpen dankzij een instructievideo laten maken

Wanneer we iets uitleggen ontstaat er al snel ruis. Zeggen wij namelijk ‘denk aan een blauwe auto’ tegen jou, dan is er een enorm kans dat jij een heel andere auto in gedachten hebt dan wij. Maar wanneer wij jou een afbeelding van die blauwe auto laten zien hebben wij precies dezelfde in gedachten. En dat is nou de kracht van het visualiseren van instructies. Door het te laten zien wordt informatie concreet, tastbaar en laagdrempelig voor de kijker. En dat niet alleen, je kunt het ook nog eens overal bekijken, gemakkelijk delen én eenvoudig in meerdere talen laten maken.

Worden jouw instructies video of animatie?

Veel mensen denken vaak meteen aan echte beelden bij een instructievideo laten maken. Maar er is veel meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld ook eens aan animatie. Of misschien wel een combinatie van echte beelden en animatie. Er zijn verschillende mogelijkheden en daarom is het belangrijk dat je van te voren goed nadenkt over jouw instructievideo of -animatie. Wat is het doel? Voor wie maak je het? Moet het in meerdere landen worden uitgerold? Moet er ondertiteling inkomen? Is het een technisch ding of moet het juist met emotie worden verteld? Slechts een kleine greep uit de vragen die je jezelf moet stellen.

Een instructievideo laten maken bij een ervaren partij

Een instructievideo laten maken is dus nog best wat werk. Daarom doe je er goed aan om samen te werken met een partij die hier veel ervaring in heeft, zoals videomarketingbureau ZoomWorks in Deventer. Of het nou gaat om 1 instructievideo of -animatie of 100… zij kunnen het. Ze weten wat werkt én wat niet werkt en kunnen verschillende opties en mogelijkheden bieden. Neem vooral eens een kijkje op hun website, daar vind je allerlei voorbeelden van instructievideo’s en andere soorten video’s en animaties. Voor een instructievideo laten maken in Deventer moet je bij ZoomWorks videomarketing zijn!

 

https://zoomworks.nl/instructievideo-laten-maken/