Fijn Gezond
Image default
Nieuws en media

Peugeot Common Modular Platform

Elektrisch rijden wordt nog aantrekkelijker met de PEUGEOT e-208 en PEUGEOT e-2008. Particulieren die kiezen voor een van deze twee modellen profiteren niet alleen van zeer gunstige private lease-tarieven, maar ontvangen in 2022 bij aanschaf van een 100% elektrische PEUGEOT ook een aantrekkelijke overheidssubsidie. Daarmee wordt elektrisch rijden, óók voor de particulier, voordeliger dan rijden in een vergelijkbare benzineversie. De PEUGEOT e-208 en e-2008 zijn nu al te reserveren met de reserveringsmodule op Peugeot.nl.

De PEUGEOT e-208 en PEUGEOT e-2008 zijn gebouwd op het eCMP (Common Modular Platform) en uitgerust met een batterij van 50 kWh en een elektromotor van 100 kW (136 pk) met een koppel van 260 Nm. Deze twee modellen belichamen de nieuwste technologische ontwikkelingen om de gebruiker nog meer vrijheid te kunnen bieden. Zo staan de PEUGEOT e-208 en PEUGEOT e-2008 nu op A+-banden. Dankzij een lagere rolweerstand zorgen deze banden voor nog meer efficiency. Het betreft de 16-inch wielen voor de PEUGEOT e-208 en de 17-inch wielen voor de PEUGEOT e-2008. Daarnaast is er een mechanische verbetering doorgevoerd in de versnellingsbak. Een nieuwe overbrengingsverhouding zorgt voor een grotere actieradius op zowel binnenwegen als op de snelweg.

Tot slot zijn beide modellen uitgerust met een nieuwe warmtepomp die gekoppeld is aan een vochtigheidssensor – gemonteerd bovenaan de voorruit – voor een efficiënter gebruik van de verwarming en de airconditioning. De informatie die deze sensor doorgeeft, maakt het mogelijk om de luchtrecirculatie in het interieur nauwkeuriger te regelen. Dit zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid energie wordt ingezet bij het verwarmen en het op peil houden van de temperatuur in de auto en dat is vooral merkbaar bij lage buitentemperaturen. Samengevat: al deze ontwikkelingen resulteren in een grotere actieradius volgens de WLTPcyclus (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures):

  • De nieuwe PEUGEOT e-208 biedt nu een actieradius tot 362 km (volgens WLTP); een toename van 22 km.
  • De nieuwe PEUGEOT e-2008 biedt nu een actieradius tot 341 km (volgens WLTP); een toename van 21 km

Naast een aanzienlijk grotere actieradius volgens de WLTP-cyclus, is er ook sprake van een aanzienlijke toename in de praktijk – ongeveer 40 km (in stadsverkeer en bij temperaturen rond 0°C).

Populaire Peugeot Modellen

Peugeot is populair. Er is een Peugeot voor iedereen. Van een compacte stadsauto tot een luxueuze sedan.

Ook in Private Lease is Peugeot ongekend populair. De drie populairste Peugeot Private Lease Modellen zijn op dit moment de 208, 308, 2008 en 3008. Hiervan zijn de 208 en 2008 ook leverbaar in een volledig elektrische versie.

308

Het nieuwe Peugeot-logo pronkt op de nieuwe Peugeot-modellen. Als eerste was de 308 aan de beurt. Hij is leverbaar als vijfdeurs hatchback en als station wagon (SW).  Hij gebruikt dezelfde technische basis als de onlangs gepresenteerde DS 4. Vanaf de lancering zijn er volop aantrekkelijke peugeot 308 private lease aanbiedingen. 

208

Er wordt steeds vaker gekozen voor Peugeot 208 Private Lease. Het is dan ook een prettige auto. Hij is sportief en uitgerust met een revolutionair dashboard. Ook als je aan de lange kant bent is er voldoende ruimte om te zitten.

2008

Peugeot 2008 Private Lease is een voordelige manier om in een nieuwe 2008 te rijden. De 2008 kenmerkt zich door zijn hoogwaardige afwerking. Zowel binnen als buiten. De 2008 is een uitstekende cross- over voor een aantrekkelijke leaseprijs.

3008

De Peugeot 3008 is een middelgrote crossover SUV. De huidige Peugeot 3008 is alweer vijf jaar oud, maar werd vorig jaar nog technologisch bijgepunt en gefacelift. Dat houdt hem jong. 

Het dashboard oogt futuristisch en er zit een groot HD touchscreen van 10 inch op waarmee je alles bedient. Dankzij Apple Carplay en Android Auto verbind je je smartphone met de auto en kun je diverse functies gebruiken.

Net als alle SUV modellen de Peugeot 3008 Private Lease Auto razend populair. 

Private Lease

Peugeot modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Peugeot Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.

Wil je leasen, maar heb je nog geen idee welke auto bij je past? Een Private Lease Vergelijker biedt dan uitkomst. Filter in de private lease-vergelijker op verschillende categorieën. Bepaal bijvoorbeeld je budget, de looptijd, het aantal deuren en het aantal kilometer dat je verwacht te rijden. Je ziet nu precies welke auto’s aan jouw wensen voldoen.

Regelmatig hebben aanbieders scherpe aanbiedingen. Het is de moeite waard om dit goed in de gaten te houden want een korting van €20 per maand levert je, bij een looptijd van 60 maanden, een totaalvoordeel op van € 1.200. Maar is een goedkope deal ook daadwerkelijk een goede deal? Dit is helaas zeker niet altijd het geval. Contractvoorwaarden zoals een strenge opzegvoorwaarden of een hoge meerprijs per kilometer kunnen een private lease aanbieding toch minder aantrekkelijk maken.