Fijn Gezond
Image default
Fitness

Het verminderen van pijn en andere klachten

Een fysiotherapeut is gespecialiseerd in het verminderen van pijn en andere klachten bij mensen. Door bepaalde oefeningen en behandelingen uit te voeren, nemen klachten bij mensen af. Vaak kan dit al door bijvoorbeeld een andere houding aan te nemen of door dagelijks vaste oefeningen te doen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat mensen zich weer optimaal kunnen bewegen. Een fysiotherapeut houdt hierbij rekening met uw persoonlijke situatie. Iedere klacht heeft natuurlijk een eigen behandelwijze nodig. Daarom is het goed dat dat de fysiotherapeut naar uw eigen krachten kijkt. Wanneer u bijvoorbeeld iets minder fit bent, is het logisch dat u een ander behandeltraject krijgt dan iemand die in topconditie is. Voor de behandeling zijn vaak verschillende soorten fysiotherapie.

Verschillende soorten fysiotherapie

Mensen kunnen pijn en andere klachten hebben op veel verschillende plekken. Elke plek vraagt weer om een eigen behandeling. Daarom zijn er verschillende soorten fysiotherapie. De meest voorkomende zijn de voglende:

  • Manuele therapie;
  • Ergotherapie;
  • Bekkenfysiotherapie;
  • Handtherapie;
  • Viscerale therapie

Van deze soorten therapieën is manuele therapie een veel voorkomende. Wanneer mensen klachten hebben aan het wervelkolom en de gewrichten in armen en benen wordt deze vorm van therapie toegepast. Zo bestaan de klachten niet alleen uit pijn, maar kunnen er ook klachten voor doen dat de gewrichten minder goed bewogen kunnen worden. Door specialistische kennis toe te passen op deze behandelingen, kunnen de klachten opgelost worden. Enkele klachten die mensen ervaren zijn onder andere hoofd- en nekpijn, klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn en artrose van de heup. De manuele therapeut van fysio Haaksbergen kan u verder helpen wanneer u te maken heeft met vergelijkbare klachten.

Hoe kiest u een goede fysiotherapeut?

Tegenwoordig kunt u zonder verwijsbrief terecht bij een fysiotherapeut. Dit houdt in dat u zelf op zoek kunt gaan naar een fysiotherapeut. Als u voor het eerst op zoek gaat naar een fysiotherapeut, kan het lastig zijn om in te schatten waar u allemaal rekening mee moet houden. Ten eerste moet u kijken of de fysiotherapeut gespecialiseerd is in het behandelen van uw klacht. Elke klacht vereist een andere behandeling. Daarom is het goed om te weten of de fysiotherapeut die u kiest uw klacht kan behandelen. Kijk dus altijd eerst goed naar de specialisaties van de fysiotherapeut. Daarnaast is het belangrijk om te kijken hoe u verzekerd bent. Zo is het mogelijk om u tegen een aantal behandelingen te verzekeren. Verder zijn niet alle fysiotherapeuten verbonden bij alle zorgverzekeraars. Hierdoor kan het zijn dat uw verzekering de kosten niet dekt en dat zal natuurlijk zonde zijn. Bespreek daarom altijd eerst goed of de fysiotherapeut die u kiest binnen uw zorgverzekering valt. Wanneer u twijfelt, kunt u uiteraard altijd eerst contact opnemen. Hierdoor krijgt u al een gevoel bij een fysiotherapeut. Een voorbeeld van een praktijk waar u altijd terecht kan is Fysiocentrum Sengers.

https://fysiocentrumsengers.nl/