Fijn Gezond
Image default
Thuisgezondheid

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een hottub?

Je eigen wellness zomaar bij je thuis, klinkt dat niet fantastisch? Met de aankoop van een hottub ben je alvast een heel eind op goede weg. Heerlijk genieten met vrienden en familie of zorgen voor een momentje voor jezelf, het kan allemaal. Wist je trouwens dat je naast al dat heerlijk genieten ook tal van gezondheidsvoordelen kunt ontdekken aan het gebruik van een hottub?

Wat is een hottub?

Letterlijk vertaald, betekent hottub warm bad en dat vat het dan ook perfect samen. In de Scandinavische landen, waar het idee ontstond omwille van de vele natuurlijke warmwaterbronnen, is er vrijwel niemand meer te vinden die er geen heeft. Dit bad, dat verwarmd wordt door middel van een houtvuur, zorgt voor een echte weldaad voor zowel lichaam als geest.

De vele gezondheidsvoordelen

Laat er ons niet omheen draaien, het bezitten van een hottub is pure luxe. Het laat je toe om even alle zorgen te vergeten, maar er is meer. De gezondheidsvoordelen zullen je vast en zeker helemaal weten te overtuigen.

Weg met stress en angsten

We leven allemaal een druk leven. De hele dag door rennen we van de ene afspraak naar de andere en de vele verplichtingen wegen zwaar door. Het warme water van de hottub in combinatie met het gevoel van de waterstralen en bijkomende gewichtloosheid doen je alle zorgen zo vergeten. Stress vermindert onmiddellijk en angstgevoelens krijgen niet langer een kans. 

Haal meer uit je slaap

Je kent het ongetwijfeld wel. Doodmoe besluit je dat het tijd is om te gaan slapen, maar eens je in je bed ligt, blijft de slaap uit. Een half uurtje gebruik maken van de hottub lost dit probleem zo voor je op. Door het warme water verhoogt je lichaamstemperatuur en val je sneller in slaap. Bovendien slaap je beter door en sta je ’s morgens fris en energiek terug op. Perfect voor wie niet naar de alom gekende slaapmiddelen wil grijpen.

Verminder op ene natuurlijke manier pijn en ongemakken

Wie met de regelmaat van de klok af te rekenen heeft met spier- en gewrichtspijnen, weet als geen ander welke enorme impact dit heeft op het dagelijks leven. Het warme water van de hottub verbetert de bloedsomloop, helpt verkrampte spieren volledig te ontspannen en vermindert gewrichtspijnen. Zeker voor mensen met chronische aandoeningen die pijn en ongemakken teweeg brengen, zijn deze voordelen meer dan welkom. Ze zorgen ervoor dat de dagelijkse routine niet langer een echte kwelling is.

Hou je huid stralend en gezond

Huidveroudering wordt grotendeels veroorzaakt door stress en spanning. Zoals we hierboven al eerder aangaven, verminderen stress en spanning als sneeuw voor de zon door het gebruik van de hottub. Je zult dit dan ook meteen merken aan je huid die er terug stralend, jong en gezond uitziet door de verhoogde toevoer van zuurstof en voedingsmiddelen. Een veel betere manier dan al die dure producten die meer een beperkt resultaat opleveren toch?

Een eigen hottub laat je niet alleen toe om eindeloos te genieten en helemaal tot rust te komen, het levert je ook tal van gezondheidsvoordelen op. Ben je al overtuigd van de meerwaarde?