Fijn Gezond
Image default
Apotheek

Hoe stelt u een EHBO-kit samen voor uw bedrijf?

Een EHBO-kit is een absolute must voor elk bedrijf. Of je nu een klein kantoor hebt of een groot magazijn, ongelukken gebeuren, en het is altijd het beste om voorbereid te zijn. In deze blogpost laten we u zien hoe u een EHBO-kit kunt samenstellen die perfect is voor uw bedrijf 

Wat moet u opnemen in uw EHBO-doos?

Er zijn een paar essentiële items die in elke verbanddoos moeten zitten. Op zijn minst moet uw koffer het volgende bevatten:

 

Pleisters in verschillende maten

Gaasjes 

Bolletjes katoen 

Antiseptische doekjes 

Antibiotische zalf 

Steriele handschoenen 

Pincet 

Schaar 

Eerste hulp tape 

Spalkmateriaal 

Thermometer 

 

Dit is slechts de basis – u kunt aanvullende items toevoegen op basis van de specifieke behoeften van uw bedrijf. Als u bijvoorbeeld werknemers hebt met allergieën, wilt u antihistaminica en EpiPens opnemen in uw EHBO-koffer. Als u werknemers hebt die met gevaarlijke stoffen werken, moet u een oogdouche en een lijst met telefoonnummers voor noodgevallen toevoegen. Het belangrijkste is dat u uw koffer aanpast aan de specifieke behoeften van uw bedrijf. Bij het samenstellen van uw EHBO-doos is draagbaarheid essentieel. Immers, als er een ongeluk gebeurt in een uithoek van uw magazijn, wilt u niet met een enorme koffer door het halve gebouw sjouwen. Wij raden u aan uw EHBO-doos op te bergen in een klein rolwagentje of op een gemakkelijk toegankelijke plaats bij de ingangen van uw gebouwen. Op die manier is hulp nooit verder dan een paar stappen verwijderd van een ongeval. Is uw verbanddoos volledig gevuld en up-to-date? EHBO-koffers hebben regelmatig onderhoud nodig, net als alle andere veiligheidsvoorzieningen in uw bedrijf. Controleer ten minste eenmaal per maand de vervaldata en vul alle gebruikte artikelen opnieuw aan. Zo weet u zeker dat uw koffer klaar is wanneer u hem het meest nodig hebt.  Een goed gevulde EHBO-koffer is een absolute must voor elk bedrijf. Door essentiële zaken als verband en gaasjes op te nemen, bent u voorbereid op kleine ongelukken en verwondingen. En door uw EHBO-doos gemakkelijk toegankelijk en goed onderhouden te houden, kunt u ervoor zorgen dat er in geval van nood altijd hulp binnen handbereik is.

 

https://preventieshop.nl/