Fijn Gezond
Image default
Tandheelkunde

Hoe kan een tandarts je mondgezondheid verbeteren?

Je bent waarschijnlijk bekend met de basisprincipes van tandenpoetsen en flossen, maar je weet misschien niet dat er veel manieren zijn waarop een tandarts je mondgezondheid kan verbeteren. Van professionele gebitsreiniging tot het voorkomen van gaatjes, hier zijn de manieren waarop een tandarts kan je mondgezondheid kan verbeteren.

Professionele gebitsreiniging

Professionele gebitsreiniging is een van de meest effectieve manieren om je mondgezondheid te verbeteren. Een tandarts Den Haag zal speciale instrumenten en chemicaliën gebruiken om tandplak en tandsteen van alle oppervlakken van je tanden te verwijderen, ook onder het tandvlees. Mondhygiënisten zijn opgeleid om tanden schoon te maken en te polijsten zodat je een leven lang gezond tandvlees hebt. Ze zullen je ook manieren aanbevelen om je poets gewoonten te verbeteren. Dit omvat het gebruik van een tandenborstel met zachte haren, dagelijks flossen, elke dag veel water drinken en regelmatig fluoridetandpasta van goede kwaliteit gebruiken. De tandarts kan ook een mondspoeling aanbevelen die gaatjes helpt voorkomen en bovendien ziektekiemen in de mond kan doden.

Vroege detectie en behandeling van tandvleesaandoeningen

Tandvleesaandoeningen zijn een bacteriële infectie van het tandvlees, die kan leiden tot tandverlies en ernstige gezondheidscomplicaties. Hoewel vroege detectie en behandeling deze problemen kunnen helpen voorkomen, is het belangrijk om je tandarts regelmatig te bezoeken voor routinecontroles.

Vroege detectie van mondkanker

Mondkanker is de 6e meest voorkomende vorm van kanker ter wereld en komt vaker voor bij mensen die roken of een voorgeschiedenis hebben van alcoholmisbruik. Het goede nieuws is dat mondkanker vroegtijdig kan worden opgespoord door regelmatig naar de tandarts te gaan. Onderzoek toont zelfs aan dat 90% van de orale kankers wordt gevonden voordat ze zich door het lichaam verspreiden, wat betekent dat vroege detectie je leven kan redden.

Orthodontie voor rechte tanden

Rechte tanden zijn gemakkelijker schoon te maken, te flossen en te poetsen. Ze zien er ook beter uit en zijn aantrekkelijker. Rechte tanden zorgen ervoor dat je je voedsel beter kunt kauwen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over scheve of slecht uitgelijnde tanden. Rechte tanden kunnen ook helpen om je mondgezondheid te verbeteren, omdat ze minder kans hebben op het ontwikkelen van gaatjes of tandvleesaandoeningen dan die met scheve of slecht uitgelijnde tanden.

Tandheelkundige afdichtmiddelen voor kinderen

Dental sealants zijn een preventieve procedure die kan worden gebruikt om tanden te beschermen tegen bederf. Ze worden aangebracht op de kauwvlakken van de achterste kiezen en zijn effectief in het voorkomen van tandbederf.

https://www.tandarts.nl/