Fijn Gezond
Image default
Schoonheid

Alles wat je moet weten over ooglidcorrecties

Ooglidcorrecties, ook wel bekend als blepharoplastiek, zijn esthetische ingrepen die worden uitgevoerd om overtollige huid, vet en spierweefsel rond de ogen te verwijderen of aan te passen. Deze populaire cosmetische procedure kan zowel functionele als esthetische voordelen bieden. In dit artikel gaan we dieper in op ooglidcorrecties, inclusief wie in aanmerking komt, de verschillende soorten correcties en wat je kunt verwachten tijdens en na de ingreep. Graag meer informatie? Kijk dan op Ooglidcorrectie Hilversum.

Wie komt in aanmerking voor een ooglidcorrectie?

Ooglidcorrecties zijn geschikt voor mensen die last hebben van:

  • Droopy bovenste oogleden: Hangende bovenste oogleden kunnen het zicht belemmeren en er vermoeid uitzien.
  • Zakken onder de ogen: Ophoping van vet en vocht onder de ogen kan leiden tot wallen en een vermoeide uitstraling.
  • Verlies van ooglidcontour: Verlies van huidelasticiteit kan ervoor zorgen dat het ooglid zijn natuurlijke contour verliest.
  • Belemmerd zicht: Als hangende oogleden je zicht beïnvloeden, kan een ooglidcorrectie functionele verbeteringen bieden.

Soorten ooglidcorrecties

Er zijn twee hoofdtypen ooglidcorrecties:

1. Bovenste Ooglidcorrectie
Bij een bovenste ooglidcorrectie wordt overtollige huid en spierweefsel verwijderd of aangepast om de ooglidcontour te herstellen en te verjongen. Deze procedure kan ook functionele verbeteringen bieden als hangende oogleden het zicht belemmeren.
2. Onderste Ooglidcorrectie
Een onderste ooglidcorrectie richt zich op het verwijderen of herpositioneren van overtollig vetweefsel en het aanhalen van de huid onder de ogen. Hierdoor kunnen wallen worden verminderd en krijgt het gezicht een frissere uitstraling.

Wat kun je verwachten tijdens en na de ingreep?

Een ooglidcorrectie wordt meestal uitgevoerd onder lokale verdoving en duurt ongeveer 1 tot 2 uur, afhankelijk van het type correctie. Tijdens de ingreep maakt de chirurg incisies langs de natuurlijke plooien van de oogleden om de overtollige huid, spierweefsel en vet te bereiken.
Na de ingreep kunnen er enkele bijwerkingen optreden, waaronder zwelling, blauwe plekken en ongemak. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen enkele dagen tot een week. De meeste patiënten kunnen na ongeveer een week terugkeren naar hun normale activiteiten.

Ooglidcorrecties zijn effectieve cosmetische ingrepen die zowel esthetische als functionele voordelen bieden. Als je last hebt van hangende oogleden, wallen of verlies van ooglidcontour, kan een ooglidcorrectie een oplossing zijn om je zelfvertrouwen te herstellen en een jeugdiger uiterlijk te bereiken. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde plastisch chirurg om te beoordelen of je een geschikte kandidaat bent voor deze procedure en om al je vragen te beantwoorden.