Fijn Gezond
Image default
Geneeskunde

Is zelfgemaakte bubble tea gezond?

Is zelfgemaakte bubble tea gezond?

Zelf bubble tea maken is natuurlijk hartstikke gezond. Alles wat je vers maakt daar zijn geen geur, kleur en smaakstoffen aan toegevoegd. Het drankje zelf bestaat al sinds de jaren 80 en komt van origine uit Taiwan, maar de laatste jaren heeft het ook hier zijn opmars gemaakt. Toentertijd bestonden er 2 smaken van deze heerlijke koude theedrank, maar vandaag de dag zijn er al meer als 20 smaakvariaties.

Je kunt bubble tea maken met de 3 verschillende soorten thee nl. witte, groene of zwarte thee. Dit is zeg maar de basis van de koude thee. Eventueel kun je er nog een smaak aan toevoegen om een variatie te creëren. Vooral die met jasmijn is echt een aanrader. Steeds meer speciaalzaken verkopen ook speciale jellies waarmee je nog meer smaken kunt maken. Het is een kwestie van experimenteren om erachter te komen welke smaak bij jou past.

Welke smaken bubble tea zijn er ?

De meeste populaire smaak bubble tea van dit moment is toch wel de milky variant. Dit is een combinatie van thee, melk en tapioca parels. Je begint met de parels in de beker te doen en daarna voeg je een beetje thee toe. Vervolgens kun je het glas vullen met melk en ijsblokjes naar wens. Als je meer van de gewone thee bent dan hoef je hier geen melk aan toe te voegen. Eventueel kun je zelf de smaakjes kiezen van de tapioca parels en/of jellies. Hierdoor kun je eindeloos varieeren, en proberen is ontdekken en weten welke smaak bij jouw past.

De bewezen voor- en nadelen van deze theesoort

Bubble tea is naast lekker ook nog eens gezond voor het lichaam. Omdat je zelf controle hebt over het recept hoeven er geen onnodige hoeveelheden suiker gebruikt te worden voor de houdbaarheid. Voor mensen met suikerziekte laat je het helemaal weg en daardoor kunnen zij dit ook drinken. Ook is het een drankje wat gevuld is met koolhydraten. Vooral tijdens de warme dagen is het een prima vervanging voor een ochtend of middag maaltijd. Het is een drankje dat je niet te veel moet drinken, want dan kan het zorgen voor gewichtstoename. Eventueel zou je je eetpatroon kunnen aanpassen zodat je weer een extra bekertje mag drinken. Het werkt wel versterkend voor het immuunsysteem dus als je het met mate doet kan het geen kwaad.

De oorsprong

De bubble tea is in Taiwan al bekend sinds 1988, maar pas vanaf 2015 is het hier ook een naam op de kaart aan het zetten. Het is echt een unieke drank, dus dat je hieraan moet wennen net als bij je eerste bakkie koffie of thee is niet gek. Wel kun je de smaken aanpassen naar eigen wens en daardoor heb je dus veel controle over wat je wel of niet lekker vindt. Het is een super hippe drank die veelal populair is onder de jeugd. Echter zien we daar ook wel verschuiving in, want ook oudere mensen vinden dit drankje heerlijk. Vandaag de dag kan je zelfs ingrediënten in de winkel halen om deze heerlijke drank zelf te maken.