Fijn Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Wat zijn de voordelen van een aroma diffusers?

Wat zijn de voordelen van een aroma diffusers?

Aroma diffusers van etherische oliën zijn elektrische apparaten die aromatische oliën omzetten in verspreide nevels die de ruimte vullen met een geurig aroma. Ze hebben vele voordelen, van het verbeteren van de atmosfeer met aangename geuren tot het helpen verbeteren van de stemming en het bevorderen van ontspanning. Er zijn verschillende methoden om oliën te verstuiven en te mengen, dus als u weet hoe u oliën veilig en op de juiste manier kunt verstuiven, kunt u het meeste uit uw oliën halen.

Hoewel het lijkt alsof we ze plotseling overal zien, zijn essentiële oliën en olieverspreiding zeker geen moderne concepten. In feite worden ze al duizenden jaren gebruikt in religieuze ceremonies, genezing en meer. Vandaag de dag worden dromerig ruikende essentiële oliën het meest gebruikt om stress te verlichten en kalmte te bevorderen, maar er zijn zo veel redenen waarom je zou moeten overwegen om ze in je routine op te nemen.

De voordelen van een aroma diffuser

Dus waarom zijn deze oliën al duizenden jaren populair? Het antwoord is complex, maar het komt neer op het geloof dat het inademen van bepaalde aroma’s kan leiden tot een betere geestelijke en lichamelijke gezondheid. Hoewel er geen bewijs is dat aromatherapie iets kan genezen, is er geen twijfel dat het je kan helpen om in een bepaalde gemoedstoestand te zakken en je naar een heel nieuwe plek kan brengen. 

Het verhoogt je humeur

Hoewel er veel verkeerde informatie is over essentiële oliën en geestelijke gezondheid, is één wetenschappelijk bewezen voordeel dat ze je kunnen helpen je gelukkig te voelen. Uit een onderzoek aan de Ohio State University bleek dat citroenolie de stemming van deelnemers kan verbeteren. Dus de volgende keer dat je je een beetje somber voelt, haal je citroenolie tevoorschijn.

Het helpt een ontspannen sfeer te creëren

Net zoals essentiële oliën je gelukkig kunnen maken, kunnen ze je ook helpen om in een staat van diepe ontspanning te komen en misschien zelfs beter te slapen. Oliën van lavendel, roos, bergamot, sinaasappel, kamille en wierook worden al lang gebruikt vanwege hun kalmerende werking. Probeer ons mengsel van essentiële oliën van sinaasappel en bergamot als u helemaal tot rust wilt komen.

Een van de redenen waarom veel aromatherapeuten de voorkeur geven aan ultrasone verstuiving (waarbij elektriciteit wordt gebruikt om subtiele trillingen aan te drijven die het water in beweging zetten en de oliën aanmoedigen om te verstuiven) is dat het helpt om heerlijk ruikend vocht in de lucht te brengen, waardoor het geweldig is voor gebruik in droge kamers met airconditioning of als je je onwel voelt in de winter.

Het laat de kamer heerlijk ruiken zonder een vlam

Begrijp ons niet verkeerd, we zijn geobsedeerd door kaarsen (het is een beetje ons ding). Maar we erkennen dat niet iedereen zich op zijn gemak voelt met een open vlam in huis, zeker niet als er huisdieren en kleintjes in de buurt zijn. Maar iedereen houdt van dingen die lekker ruiken, dus een aroma diffuser is een geweldig alternatief. 

Het behoudt de kwaliteit van de oliën

In tegenstelling tot andere soorten diffusie, zijn moderne ultrasone diffusers uniek in die zin dat ze de oorspronkelijke chemische structuur van de oliën helpen behouden. Andere modellen verhitten – en verbranden soms zelfs – de oliemoleculen, waardoor de structuur verloren gaat en de olie minder lekker gaat ruiken.

Het brengt je compleet ergens anders 

Als je die essentiële olie voor de feestdagen brandt, word je automatisch getransporteerd naar het huis van je oma op eerste kerstdag, suikerkoekjes en al. Breek het strandhuis olie mengsel en zinken in levendige herinneringen aan de kindertijd zomers. Aroma’s hebben de verbazingwekkende kracht om je hele catalogus van gevoelens op te roepen, dus ze zijn ideaal voor alle heimwee, nostalgische en herinneringen makende types die er zijn.

Lees hier nog andere slaaptips.