Fijn Gezond
Image default
Schoonheid

Het belang van een goede natuurlijke verzorging van de huid

Natuurlijke huidverzorging betekent dat je met gebruik van natuurlijke ingrediënten je huid voedt, hydrateert en beschermt. Je vermijdt hiermee synthetische ingrediënten die mogelijk schadelijk zouden kunnen zijn voor de huid én het milieu. Meestal zijn naturlijke huidverzorgingsproducten gemaakt van plantenextracten, etherische oliën, kruiden en andere natuurlijke stoffen die bekend staan om hun verzorgende eigenschappen. 

Ornatiq is een relatief nieuw en jong merk datnaast het ontwikkelen van huidproducten ook met een prachtige lijn van natuurlijke huidverzorgingsproducten op de markt is gekomen. 

Welke ingrediënten worden er vaak gebruikt?

Om je huid op een natuurlijke wijze te verzorgen, is het belangrijk dat je de chemische stoffen vermijdt. De betere producenten en merken van natuurlijke producten verwerken onderandere de volgende ingrediënten in hun producten:

  • Aloë vera: een plantenextract dat bekend staat om zijn hydraterende en kalmerende eigenschappen
  • Kamille: een bloemenextract dat ontstekingsremmend en rustgevend kan zijn voor de huid
  • Kokosolie: een natuurlijke olie die de huid kan hydrateren en beschermen tegen uitdroging
  • Groene thee: een antioxidantrijke thee die de huid kan beschermen tegen schade door vrije radicalen en zonlicht
  • Rozenwater: een extract van rozenblaadjes dat kan helpen de huid te kalmeren en te hydrateren

Let op allergiën bij het gebruik van natuurlijke huidproducten

Hoewel natuurlijke huidproducten over het algemeen goed worden verdragen kan het voorkomen dat je wellicht allergisch bent voor een van de ingrediënten. Test daarom altijd een nieuw product eerst op een klein stukje huid voordat je het op je hele lichaam of gezicht aanbrengt.

Hoe zorg je op een goede manier voor je huid?

  • Reinig je huid zachtjes: Gebruik een milde, natuurlijke reiniger om vuil en overtollige oliën te verwijderen zonder de natuurlijke balans van je huid te verstoren.

  • Hydrateer je huid: Hydratatie is essentieel voor een gezonde huid. Kies voor een natuurlijke moisturizer die de huid hydrateert en beschermt tegen uitdroging.

  • Bescherm je huid tegen de zon: Overmatige blootstelling aan de zon kan schade aanrichten aan de huid en de ontwikkeling van rimpels en fijne lijntjes versnellen. Bescherm je huid daarom tegen de zon met een natuurlijke zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 30.

  • Eet gezond: Een gezond dieet kan de gezondheid van je huid bevorderen. Eet veel groenten en fruit, en vermijd bewerkte voedingsmiddelen en suikers.

  • Drink veel water: Voldoende water drinken kan helpen om je huid gehydrateerd te houden en gifstoffen uit je lichaam te verwijderen.

 

https://www.ornatiq.com/natuurlijke-huidproducten/