Fijn Gezond
Image default
Fitness

Kinesiologie

Kinesiologie is een belangrijke wetenschap voor de onderstaande zaken.

 • De ergonomie. Dat betekent dat men kijkt naar de optimale houding en bewegingen waarbij men het lichaam zo lang mogelijk kan gebruiken zonder het te erg te vermoeien. Zoals men achter een bureau dient te zitten in een goede stoel en met het beeldscherm op een goede afstand van het gezicht. De kinesiologie weet precies hoever men kan gaan om bijvoorbeeld en muisarm op te lopen en dat moet uiteraard te allen tijde voorkomen worden.
 • De fysiotherapie. Veel blessures zorgen ervoor dat men bij de fysio terecht komt. Een fysiotherapeut weet dankzij de kinesiologie hoe het lichaam beweegt, functioneert en presteert zodat hij of zij die vervelende blessure snel uit je lichaam weet te krijgen.
 • Met behulp van oefeningen en massages.
 • Verdere medische wetenschappen zoals bij het maken van protheses.
 • En ook in de fitnessindustrie is het van groot belang om te zien hoever lichaamsdelen kunnen draaien en wat hun maximale capaciteit is. dat hebt bij het afstellen van apparatuur en bij het ontwerp van dergelijke machines.

Het moge duidelijk zijn dat de kinesiologie en belangrijke rol speelt in de medische wereld maar ook in de sportwereld. Daar komen immers de meeste blessures vandaan dus het is niet zo vreemd dat deze twee werelden elkaar vaak helpen bij het een en ander. Er is dan ook speciale tape ontwikkeld door de kinesiologie en die kinesiologie tape willen we in deze tekst graag bespreken. Wellicht denk jij wel na het lezen van deze tekst dat deze tape iets voor jou is. Dat hopen wij van harte want het is niet alleen een handige tape om mee te herstellen, het werkt ook proactief in de zin dat het blessures tegen kan gaan.

Kinesiologie tape

Op de site fyiotape.nl kan je terecht als je op zoek bent naar producten die door de kinesiologie zijn ontwikkeld. Het gaat hier onder meer om de volgende wellicht bekende merknamen producten:

 • CureTape
 • CrossTape
 • MTC literatuur
 • Promotiemateriaal
 • Oefenmaterialen
 • Et cetera

Dit maakt de productielijn van kinesiologie tape niet alleen geschikt voor de professionele medische zorg. Uiteraard is het voor de fysiotherapie en andere medische instellingen die zorgen voor rehabilitatie en preventie een belangrijk gegeven dat er genoeg tape in huis is. Ook bij opleidingen is er een grote behoefte aan deze artikelen zodat studenten er mee kunnen oefenen op medestudenten. Hoge scholen en universiteiten zijn dan ook grote afnemers van kinesiologie artikelen. Je vindt het dus bij huisartsen, scholen, fysiotherapeuten en uiteraard in ziekenhuizen dus wellicht heb je het weleens ergens zien liggen en dacht je van: “wat een interessant object”. Nu weet je eindelijk wat het is en dat is verstandig om verder te onderzoeken. Het zal je immers maar gebeuren dat je een enkel verzwikt en dat je daardoor lang uit de roulatie ligt. Het is niet altijd nodig om verder te gaan dan de huisarts met dergelijke blessures. Soms heeft het gewoon tijd nodig om te helen en daar kan je niets aan doen. De beste oplossing is om preventief over te gaan tot het aanschaffen van dergelijke producten. Zo zie je maar weer dat het niet alleen voor zakelijk gewin is en dat niet enkel grote bedrijven en zorginstellingen zaken doen met de kinesiologie fabrikanten. Ook voor particulieren is deze site zeer geschikt. Koop wat tape, leg het in je EHBO-kast en neem het mee op vakantie. Zeker tijdens actieve vakanties liggen blessures bij een ongetraind lichaam op de loer. Houd dan ook altijd goed in de gaten hoe ver je kunt gaan want je wilt niet met een blessure de vakantie in gaan. Dat zou heel erg zonde zijn dus wacht niet langer en ga over tot het bestellen van deze fantastische kinesiologie producten.

Meer weten? Kijk eens op de website

De kinesiologie ligt nooit stil. Er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen gaande binnen de kinesiologie want het is een relatief jonge wetenschap. Dat betekent dat er af en toe nieuwe paradigma’s de kop op steken waardoor producten opeens van een geheel nieuwe kant kunnen worden bekeken. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat de tape steeds beter wordt. Het past beter bij de huid waardoor het als een tweede huid aanvoelt. Het geeft op de belangrijke en strategische punten van je lichaam extra steun zodat je een wanddeling of sportactiviteit langer volhoudt. Dat komt zeker goed uit als je een zwakke plek hebt, bijvoorbeeld door een blessure of val. Op de website die we in de vorige alinea noemden kan je alle informatie nog eens terugvinden plus vele extra’s die we in deze tekst niet kwijt konden. Je vindt vele artikelen die de moeite van het aanschaffen zeker waard zijn. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen die er in deze wetenschap gaande zijn? Dan kan je je nu abonneren op de nieuwsbrief. Die ontvang je op regelmatige tijden in je mailbox. Misschien zit er wel een mooie actie bij zodat je een stuk goedkoper aan je kinesiologie artikelen kunt komen. Vanaf 135 euro is er zelfs gratis bezorging en die bezorging is altijd binnen drie werkdagen. Soms kan je het zelfs de dag erna al ontvangen. En ben je niet tevreden met de kinesiologie producten? Dan stuur je het terug, je hoeft namelijk pas achteraf te betalen. Bij ons is de klant nog echt koning.